Манолова: Сидеров не е невръстното дете на парламента

Ако ставаше дума за действия на хора от БСП, щях да отговарям аз, допълва зам.-председателят на НС

Заместник-председателят на Народното събрание вярва, че прокуратурата и МВР ще направят всичко по силите си, за да излезе наяве истината.
Сидеров не е невръстното дете в парламента, той е лидер на партия и не е там, защото аз съм решила. Ако ставаше дума за действия на хора от нашата парламентарна група, щях да отговарям в първо лице. Отказвам да нося отговорност за действията на лица от друга партия. Това каза в студиото на „Здравей, България” на Нова телевизия заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Мая Манолова, по повод скандала с Волен Сидеров.

Припомняме, че скандалът стана на паркинга пред летище Варна с част от групата, пътувала с Волен Сидеров -  с други хора. За случая пред НТВ разказа вчера Росица Пенкова, главен редактор на сайта „Varnautre.bg.
Манолова твърди, че има правила и закони, които трябва да се спазват от всички граждани, независимо от позицията им в обществото. Тя мисли, че БСП няма да толерират подобно поведение, като това на лидера на АТАКА, тъй като е недопустимо и арогантно.
Манолова е в очакване да види фактите по случая, за да може от БСП да вземат окончателно решение дали да гласуват да бъде свален имунитетът на Сидеров.
Има 240 народни представители, които са избрани от народа за да ходят на работа. Ще видим в сряда дали може да има кворум. Те са длъжни да идват на работа. Тази игра с кворума е недостойна за отговорни политици, допълни тя.
Най-важният въпрос при пътуването на АТАКА в Куба беше дали не са използвани средства от партийната субсидия. Не могат други хора да плащат за тези пътувания, защото има правила – един депутат не може да приема подаръци над 250 лева. Има комисия по парламентарна етика, която ще трябва да прецени за мястото му в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, заключи депутатът от БСП по адрес на колегата си Волен Сидеров.