Борисов за БСП и ДПС: Понякога се целуват, понякога се и ядосват

Коалицията им няма да се разпадне

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не вярва коалицията между БСП и ДПС да се разпадне заради решението на парламента предизборната кампания да се води само на български език, при второто четене на текстове от новия Изборен кодекс.

„Аз турски не разбирам, за съжаление, и не можах да разбера много какво говорят, но винаги сме имали много ясна политика по тази тема. Всеки човек, колкото повече езици знае, толкова по-добре. Но в една предизборна кампания се говори на български. Може би в изказването на г-н Местан имаше и доза истина, но в следващите изказвания видяхте опит за голяма провокация”, посочи Борисов по повод провокативно изказване от трибуната на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов.

„Ясно се вижда, че БСП са се разсипали като партия. Виждате как уплашено гледат. Виждате г-н Миков как слушаше какво му говорят пред него на трибуната. И сега г-н Стоилов се опитва да излезе от ситуацията, в която беше поставена БСП, но трудно това ще стане”, заяви председателят на ГЕРБ.

По повод поздравите, които ДПС отправиха по случай католическия празник „Свети Валентин”, Борисов коментира: „Те се целуват отдавна на Орлов мост, така че не ме учудва това. Но нали знаете, когато се целуват хората, има моменти, в които не си говорят един на друг”.

„Единственият изход са предсрочни избори. Това е единственият изход за страната.”, категоричен бе Борисов.