Шумахер с нова опасност за живота

Според авторитетно немско издание шампионът се бори с опасна пневмония

Нова опасност дебне над седемкратния шампион от „Формула 1” Михаел Шумахер, твърди немският вестник „Билд”. Докато лекарите се опитват да го изкарат от комата, в която той попадна след ски инцидента от 29 декември, пилотът се е разболял от пневмония, която допълнително усложнява здравословното му състояние.

Авторитетното издание публикува информация, според която 45-годишният Шумахер е развил инфекция на белите дробове миналата седмица в болницата в Гренобъл, където се намира. Говорителят му Забине Кем отказа да коментира данните, заявявайки, че те са просто „спекулации, а аз не коментирам спекулации”.

Но според „Билд”, за който е известно, че разполага с вътрешни контакти от обкръжението на емблематичния състезател, твърди, че той е третиран със силни антибиотици, а лекарите се опитват да преценят колко точно опасна е тази инфекция. Пневмонията е сред усложненията, които носят най-голям риск за живота на пациенти, които са в състоянието на Михаел. Заради неспособността му да преглъща добре в момента винаги е възможно попадането на слюнка в белите дробове, което да доведе до смъртоносна инфекция, коментира „Дейли Мейл”.

Миналата седмица Анреас Пингел, специалист от водеща спешна клиника във Франкфурт, каза пред немско списание, че хората, които лежат в кома толкова дълго, колкото Шумахер, я преодоляват в едва от 30 до 50% от случаите.

Още подробности за случая на Михаел Шумахер можете да откриете в сайта Plovdivutre.bg