Лекари: Извеждането на Шумахер от комата може да отнеме месеци

Все още няма яснота около състоянието на седемкратния световен шампион

Излизането от кома на Михаел Шумахер може да отнеме седмици и дори месеци, предупредиха лекари. Седемкратният световен шампион във Формула 1 бе поставен в изкуствена кома преди 5 седмици, след като претърпя две операции на главата след удар в камък по време на ски на 29 декември.

За момента лекарите отказват да дадат каквито и да е гаранции, че Шумахер ще възстанови предишното си състояние. Те вече започнаха да намалят дозата лекарства, с които го държат в кома и постепенно ще се опитат да го събудят. Тепърва те ще установяват дали има някакви увреждания на части от мозъка както и на нервите, водещи към тялото му. Освен това те ежедневно макажират ставите и крайниците на Шумахер, за да не се допусне атрофия. Михаел Шумахер прекара 45-тия си рожден ден в болницата в Гренобъл, Франция, където бе откаран за лечение след инцидента в Алпите.

До момента лекарите са извършили серия от неврологични тестове, като според тях резултатите са позитивни и обнадеждаващи. Все пак е рано да се даде каквато и да е прогноза за това как ще се развие състоянието му.