Пази Боже, журналист да управлява!

Втори ден цялото медийно войнство се занимава с импровизирания брак между новоизлюпения политик и стар слуга на задкулисието Николай Бареков и новата му дясна ръка, доскорошният водещ в неделния праймтайм на БТВ – Росен Петров. Венчавката мина пред очите на стотици хиляди зрители, по неволя превърнали се в лоялна аудитория на новия кандидат за вътрешен министър.

Обичащ да се хвали с високия си рейтинг, пропускайки да отбележи, че резултатът му с нищо не е по-различен от средния за най-голямата телевизия у нас. Стар лаф е, че дистанционните на хората в провинцията са залепнали на втори канал. Дотук добре, шефовете на Бареков си напазаруваха нов клоун в цирковата трупа. Щедро дефилираща под прожекторите на негледаемата и бойкотирана напоследък от власт и опозиция – ТВ7. Където разбира се днес бе първото интервю на Росен Петров под угодния и благ поглед на някошното острие на дясната публицистика и кандидат на Синята Коалиция за кмет на Габрово – Ива Николова.

Но каквото и да ти говорят, знай че става дума за кинти. И то за много. За огромните средства, с които е подплатен политическият проект загатна още след изборите бившият премиер Борисов. Но всички се изсмяха и махнаха с лека ръка. По същния начин немският бюргер и италианският аристократ са сбърчвали нос при полюциите на Мусолини, Ленин и Хитлер на страниците на угодния им за времето печат. Щедро спонсориран от кукловоди в сянка, за които расистки, класови и тем подобни теории са заблуда и прах в очите на масите. Да ви напомнят по нещо събитията, разиграли се само преди сто години, на сегашната гротеска у нас?

Само дето звездите на манежа са с доста по-мижав калибър и мащаб. Но далеч по-скромните възможности се компенсират с типично по балкански надуване на мускули и претенции до небето. На онези комплексари, довчера лизали подметките на министри и премиери. Пък днес искат да им сядат в стола – вече разпределиха постовете. Единият премиер, другият министър, а Ангел Чегеварата вероятно ще стане българския Гьобелс. Добре се справя момчето с пропагандата, успя да излъже сума ти народ в безкористните си подбуди да протестира срщу Бойко. Поне скоро си призна с коментар в личния си Фейсбук профил: „Да, моята цел бе да протестирам срещу ГЕРБ.“

Сметки за ток, парно, монополи, кой вече се сеща за тия простотии? Нашите герои имат баница да разпределят. И то в заседалната зала на ВМРО под погледа на легендарния й водач Иван Михайлов. Който ако беше жив щеше да ги е приключил отдавна. По стария изпитан обичай на Организацията, а тя знае как да се разправи с враговете на България и предателите на Родината!