Първият в затвора, браво на прокурора!

Можело най-накрая да видим действащ политик зад решетките. И то представител на управляващата в момента партия на Доган, Местан и Пеевски. Чудо невиждано - човекът, стоял до Сокола и любимката му Филиз Хюсменова, ще прекара следващите няколко години от живота си в раиран костюм.

Бившият депутат от ДПС и кмет на Дулово Митхат Табаков бе уличен в кражби от особено голям калибър, по времето, когато е заемал поста в крепостта на ДПС. Или поне тогавашната крепост на Движението, защото на последните избори ГЕРБ детронира последния бастион на етническата партия в силистренско.

Естествено, тогава бяхме облъчени с дежурните хули и клетви как подслушвачът Цветанов потъпквал демократичните свободи, осуетявайки възможността на Доган и Местан да дерибействат в този най-изтерзан и очукан ъгъл на Родината. Днес се видя, че явно наистина е имало нещо гнило в Дания. Никога досега в демократичната ни история, може би даже от процеса срещу Трайчо Костов насам, в пандиза не е вкарван политик от такава величина. Бивш кмет, бивш депутат и...настоящ затворник. Да видим какво ще се случи с неговия пръв ортак Гюнай Сефер.

По-паметливите се сещаме, че именно Сефер ефенди правеше компания на Доган на прословутата му яхтена снимка от лятото на 2008г. След която Сокола даде последното си интервю пред екслюбимката му „Мадам В“. В което Доган бе красноречив: „ще живея както си поискам, ако реша мога и летяща чиния да си купя“!

Очевидно по същия начин е живял и затворникът Табаков. Чиято страст към казиното, разположено в хотела на ДПС до столичната Централна гара, бе пословична. Сега ще има цялото време на света да играе на каквото си поиска, но със съкилийниците си в панделата, защото политическият му път приключи.

Прокурорите имаха смелост и воля, за което ги поздравяваме, но предстои да видим дали куражът им ще се запази. Лице в лице с другите крадци на прехода!