Учат децата да се хранят здравословно

Малчуганите от общинските детски градини в Пловдив за четвърта поредна година ще учат ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. Образователната кампания „Да сме здрави“ ще стартира в понеделник, 10.02.2014 г., в новата детска градина в район „Южен“ „Котаракът в чизми“ в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кмета Стефан Стоянов, кмета на район „Южен“ Валентин Василев, представители на отдел „Образование“ в Община Пловдив.

Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите от „Имидж консулт” - Лили Бързева и Никола Шопов. 

Кампанията „Да сме здрави-4”, която се провежда съвместно с Община Пловдив, ще обиколи над 60 детски градини като наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата. С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Ще бъде въведена илюстративна „хранителна чиния”, отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри, а препитването на наученото ще става лично от зелен марсианец.

Здравословната кампания е напълно безплатна за децата от пловдивските градини, като за най-будните и любознателните малчугани са осигурени награди.