Да се храним по-здравословно в офиса?

Много хора не могат да си осигурят пълноценно хранене, защото по-голямата част от времето си прекарват в офиса

А тези, които се опитват и да отслабнат, или да гладуват през целия работен ден, рискуват появата на гастрит или язва на стомаха.

Храненето е задължително и то трябва да се прави с максимална полза за организма!

Най-лесният вариант за човека, работещ в офиса, е т.нар. бизнес-ланч - в ресторанта или кафето близо до офиса. Плюсовете на това хранене са два: не трябва да готвите, а менюто често се състои от супа, салата, основно (често дори вегетарианците имат избор), десерт. Но ако пресметнете колко ще похарчите за един месец, перспективите за подобно хранене няма да ви се сторят така привлекателни.

Другият вариант е да си поръчвате обяд в офиса. В този случай също няма да ви се налага да готвите. Днес има достатъчно заведения и фирми, които предлагат комплексен обяд. Обикновено поръчката се прави в началото на седмицата, при това можете да си избирате ястията от богато меню. Но за да се храните по този начин, трябва да имате съмишленици, тъй като поръчките се изпълняват само при определен брой клиенти. Освен това, във вашия офис все пак трябва да има помещение, подходящо за хранене.

Ако такова наистина е налице, то най-вероятно в него ще има поне микровълнова печка и хладилник, т.е. можете да си приготвяте обяда още у дома. Този вариант е идеален за всички, които спазват някаква диета. Освен това, ако изберете този начин на хранене, менюто ви ще е по-разнообразно и по-вкусно и разбира се много по-евтино.

Ако близо до офиса ви няма нито един ресторант, вашите колеги не се интересуват от топъл обяд или нямате стая за хранене, добър вариант са киселото мляко, плодовете, ядките. Те засищат добре, т.е. след работа няма да се нахвърляте настървено върху храната. Главното е да не се увличате по кроасани или шоколадови десерти, които няма да се отразят добре нито на фигурата, нито на здравето ви.

Източник: dieti.info