Атакуват ПЕС - Станишев управлява, оцелява благодарение на истинската „Атака” (видео)

Марин льо Пен: Пометете си вътре в ПЕС!

Лидерът на френския Национален фронт Марин льо Пен атакува в дебат Пиер Московиси, министъра на икономиката в социалистическото правителство в Париж, че Партията на европейските социалисти (ПЕС) се ръководи от човек, управляващ заедно с екстремистка партия, пише Дневник.

Това става в предаването Mots croisés на френската обществена телевизия France2.

В спора Марин льо Пен, която води кампания да представи партията си като автентичната десница на Франция, обвинява социалиста, че проявява толерантност към "наистина екстремна десница".

Реакцията й е след думи на Московиси, че Льо Пен разрушава Франция като се побратимява с националисти, ксенофоби и сепаратисти като италианската Северна лига, холандската Партия на свободата на Геерт Вилдерс и белгийската Фламандски интереси (Vlaams Beland).

Марин льо Пен контраатакува с това, че предвожданото от социалистите на Станишев правителство на малцинството в България оцелява благодарение на екстремистката партия "Атака".

Преводът на диалога е на "Дневник":

Льо Пен: Не разрушавам Франция чрез Европа, както го правите вие, аз защитавам Франция.

Московиси: Правите го с вашите приятели от Северната лига, с Геерт Вилдерс, правите го с хората от  Vlaams Beland...

Льо Пен: Я виж ти (пляска с ръце и се усмихва)... Виж ти, господин Московиси...

Московиси: Правите го, правите го.

Льо Пен: Ами "Атака"? Господин Калви (към водещия журналист Ив Калви), знаете ли, че ПЕС,Партията на европейските социалисти, българският председател на ПЕС... ами той управлява с крайната десница, с истинската - "Атака". Така че почистете пред собствената си врата и след това ще спорим. Пометете си вътре в ПЕС! Пометете си вътре в ПЕС!"