Борисов: Кой накара “Атака” да оттегли предложението си за „Белене”?

Всички решения се диктуват от ДПС

Днес в парламента като точка първа беше входирано искането на “Атака”, и лично на нейния лидер Волен Сидеров, за рестарт на проекта “Белене”. Когато научих дневния ред, си зададох въпроса защо “Атака”, а не БСП, като се има предвид, че цялата им предизборна кампания премина върху това, че ще строят АЕЦ “Белене”. Това написа Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Но още по-голямо беше учудването ми, когато Миков прочете, че “Атака” оттегля своето предложение. Зададох си риторичен въпрос – коя сила и КОЙ накара Волен Сидеров да направи това, подчертава лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълва, че вчера при президента той е настоявал за строителството на АЕЦ “Белене”.

Защо БСП не бяха вносител? И няма ли институция в държавата, която да потърси отговорност на лидера на БСП затова, че принуди държавата да похарчи 14 милиона за референдум, пита още той.

Всички тези въпроси, които съдържат отговори, ме карат все пак да бъда доволен, че решението на ГЕРБ да замрази този проект остава в сила. Но става напълно ясно, че приказките на Сидеров за нови мощности, приказките на Станишев в същата посока, са прах в очите на хората, на техните избиратели и това е поредната им лъжа, която струва на българите милиони левове, категоричен е Борисов.

Коя е тази сила, която похарчи толкова много пари от данъците на хората и накара Сидеров днес да изтегли това свое предложение с одобрителното мълчание на депутатите от БСП? Отговорът го даде Йордан Цонев преди няколко дни, който каза, че ДПС няма да подкрепи “Белене”. Всички решения се диктуват от ДПС, заключи лидерът на ГЕРБ.

Статусът на Бойко Борисов можете да видите тук.