От какво се страхува българският мъж

Българският мъж се страхува, защото:

1. Не иска да се обвърже сериозно - причината е, че цял живот му внушават, че жената ще му вземе къщата, колата – изобщо животеца ще му вземе. Често това се оказва самата истина.


2. Не иска секс за една нощ - това звучи скандално, но е факт. Всички приказки, че мъжете сме като лъвовете и само дебнем по баровете за кошутки, които да схрускаме през нощта и после да забравим, са вдъхновени от много филми и чуждестранни примери. Сексът за една нощ винаги крие един и същ риск: мъжът да хлътне по мацката. Ситуация, която може да доведе до точка 1 (моля, прочети точка 1 отново).

3. Близките му са твърде критични - е, не винаги, но е много често срещано майки, бащи или агресивни сестри да отсъждат дали жената е достойна за сина/брата им и да бъдат някакъв важен критерий за осъществяването на една връзка. Семейният Дамоклев меч виси над много български мъже, което е сериозен удар по тяхното самочувствие. Ниско самочувствие = неадекватно поведение = страх от обвързване (и неусетно пак стигнахме до първа точка).

4. Никога не знае какво иска - и това ви го казваме абсолютно сериозно. Що се отнася до емоционалните обвързвания, ние, мъжете, сме доста нерешителни, особено ако вече сме преживели няколко разочарования в живота си. Разбира се, един мъж никога не си признава, че не знае какво иска до момента, в който трябва да вземе решение – дали да остане с една жена, или да си бие камшика. Тогава гордо и категорично заявява “Не знам какво искам”, което звучи като “Небето е синьо”, “Захарта е сладка” или “В България през лятото е топло” – това всички го знаят.

5. Веднъж разбито сърце, цял живот разбито сърце - почти всички мъже (абе, няма изключения) преживяват някаква несподелена или неосъществена любов. Причините може да са различни, но важни са последствията. А последствията са, че мъжът започва да се пази от това да се влюби отново. Казва или мисли (или и двете), че всички жени са гадни к*чки и си обещава никога повече да не допусне някоя толкова близо до себе си, че да се окаже слаб, уязвим, използван и да се чувства като глупак. И затова се пази точно от умните, образовани и поддържани жени, като дявол от тамян. Точно те са заплахата, а не кухите кифли.

6. Комплексите - не бива да забравяме комплексите. Не само мъжете, всички хора сме препълнени с тях. Но най-вече в отношенията на мъжете с жените, тези комплекси изплуват на повърхността, като капка олио в чаша с вода. Комплексите може да бъдат най-разнообразни. От несигурността във външния вид на мъжа, през това колко пари изкарва и не на последно място “Тя е твърде умна за мен. А аз съм си простак.”