Как да проверите дали ви е писано да сте късметлия?

Петънце на ухото предвещава...

Почти всеки от нас има пигментни петна по кожата, или така наречените бенки. Те могат да са по рождение или появили се в последствие. Някои казват, че чрез кафявите и черните петънца върху кожата ни говори самата Съдба, те преопределят битието ни на земята.

Китайските специалисти по темата също твърдят, че бенката носи добър или лош късмет в зависимост от местоположението й върху тялото ни. Древните гърци смятали, че точиците по тялото ни носят информация за характера ни, за нашето житейско развитие и уроци, които имаме да получим. Астролозите са на мнение, че пигментните петна са част от нашия хороскоп и отразяват местоположението на определени звезди и планети в него.

През Средновековието всички течения са изкристализирали в наука за гадаене по бенки, наречена Молеоскопия. Според нея бенка по средата на челото говори за буен нрав и дори склонност към непредизвикана агресия. Тя може да вещае още нещастен случай или злополука, обикновено на средна възраст. Затова хората с подобна стигма трябва да са нащрек и да не предприемат рискови действия.

Петънцето на лявото слепоочие пък разкрива нашата упоритост, но и разточителност и липса на самообладание в критични моменти. Пигментно образувание на дясното слепоочие издава старателната, усърдна и трудолюбива личност, но и предупреждава да се пазим от болест през втората част от житейския ни път. Хора, гадаещи по бенките, гарантират още, че птичето на щастливия семеен живот ще споходи онзи, който има една точица около веждите. Хората с рожден знак в крайчеца на окото са прями и открити с околните, но също така имат нужда от искрени приятелство и любов, които все не им достигат.

Истинските късметлии си имат петънце на ухото. То вещае известност, охолство и богатство. Бенката на дясната буза носи голям успех и разкрива добра комуникативност. В случай обаче, че имаме по едно от всяка страна, ще пожънем успех, но с цената на много усилия. Ексцентрични хора със склонност към флирта указва бенката по средата на носа. Ако тя е от лявата му страна - ние сме надарени с късмет, но доста често сменяме настроенията си и дразним околните с опак и противоречив характер. Бенка от дясната страна на носа говори, че сме динамична личност, мразим скуката и обичаме пътешествията. Тези от нас, които имат приятели с натална точица на върха на носа, са късметлии, защото подобни хора са предани. Бенките на ноздрите и над устните разкриват непоправими казанови, любовчии и флиртаджии.

Бенка на самата брадичка показва, че сме съвестни, със здрав разум и може даже да се похвалим с нелош художествен талант. За него говори и бенка в областта на слабините. Тя показва още, че ставаме все по-мъдри през годините и ще развием умението да извличаме най-доброто за себе си от всяка ситуация. Със специална мисия в живота си са натоварени свише онези от нас, чиито бенки са по гърдите. Те сочат родените за лидери, с остър ум и винаги предизвикващи вниманието на околните.

Трябва обаче да внимаваме със здравето си и да водим природосъобразен начин на живот, ако имаме бенка в долната част на лицето отляво, а ако е отдясно - налага се през живота ни да се пазим от две стихии - вода и огън. Точки по ръцете, китките и раменете издават чувствителни натури. Техен главен приоритет е любовта и хармонията между хората. Заклетите оптимисти носят отчетливо родилно петънце на крака и ходилото. Те са весели и добронамерени към околните, извличат позитивното от всяка ситуация.

Бенките около шията пазят кодирана информация за характера и имотно състояние. Отдясно стояща, орисва човека с креативност, желязна воля и нюх към парите. Бенка от другата страна на тази област издава лакомниците, както и кръшкачите.