Една година след смъртта на убитото семейство

Военният Георги Тепавичаров застреля децата и съпругата си и се самоуби

Зловеща семейна история шокира Пловдив точно преди 1 година.

Четирите трупа на младото семейство Тепавичарови бяха открити на 21 януари в дома им на бул. "Македония" №29. 32-годишният военен Георги, 28-годишната му съпруга Николина и двете им деца Ангел и Илия бяха открити мъртви.

Тройно убийство с последвало самоубийство бе най-вероятната версия още в първите дни след трагедията. После  - трагедията в пловдивския квартал "Кючук Париж" е заради дългове на фамилията към банки. Не се изключваше и вариант от ревност.

През април излезе послесмъртната комбинирана психиатрична и психична експертиза по случая с Тепавичарови. Според нея става дума за разширено меланхолно самоубийство. Случаят в Пловдив бе посочен като идентичен с този в София, където военен също изби семейството си и после се самоуби. Причината - същата. Този вид убийство е широко описан от водещи психиатри, каза тогава прокурор Караджов. Това е вид депресия, в която субектите приемат, че е невъзможно да се живее повече така и с убийството спасяват и близките си от нещо лошо. В представите на субекта животът става много черен и няма как да се живее повече. Няма колебание относно авторството на убийството и самоубийството и причините и начинът за извършването му, категорични бяха от Военна прокуратура. Няма никакви други причини – нито ревност, нито рекет от банки, уточни военният прокурор, наблюдаващ делото. Това е психично заболяване, което може би съществува в някои от прародителите и се предава по наследство.

През юли м.г. приключи разследването на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив. Официално стана ясно, че Георги Тепавичаров убил децата и съпругата си Николина на 19 януари заради четири забавени вноски по кредит. Дълговете на семейството са били 235 000 лв. Всеки месец сержантът от авиобаза "Граф Игнатиево" трябвало да внася по 3000 лв. в банка. Закъснял обаче с 4 вноски и трябвало наведнъж да внесе 12 000 лв. Това вкарало Георги в тежка депресия.

Разследващите установили, че военният планирал тройното убийство и самоубийство. Прехвърлил свои имоти и семейната си кола на брат си. Дал му и ключ за ведомственото военно жилище, с обяснението, че "всичко може да се случи".

От проведеното разследване стана ясно, че Тепавичаров е убил децата и съпругата си към 4 ч. сутринта на 19 януари. Изводът е направен, тъй като пикочните мехури на момченцата били пълни към момента на смъртта.

Георги и Николина

Много ведро момиче, напусна обаче работа, защото заплатата  се струваше малка, каза преди година нейна колежка. Николина получавала към 350 лв. като продавачка.

И двамата бяха много готини, редовни клиенти са ни, казаха и от съседния хранителен магазин. По-често пазарувал Георги и все с двете момчета. Много обичал да ги глези, купувал им разни вкуснотии.

Като влезеха, той питал: За кого работи тати? За нас, отвръщали като войници Илия и Ангел.

Децата

На 10 януари семейството е празнувало рождения ден на малкия им син - Ангел. Тогава той е навършил 4 годинки.

Големият син Илия бил второкласник в кварталното ОУ “Братя Миладинови”, а малкият в трета група в детската градина.

Илия беше отличник, математик и много весело дете, не сме залелязали да има проблеми вкъщи, обясни класната. Преди новогодишните празници детето се хвалело, че татко им ще ги води на екскурзия до Боровец.

Към края на 2012 г. родителите са били на екскурзия в Турция без децата си. Семейството смятало скоро да открива собствен магазин, но изпитвало финансови затруднения.

Ученическа любов свързва Георги и Николина

Николина и Георги са възпитаници на Професионална гимназия по селско, горско стопанство и туризъм в Чепеларе.

През 2002 г. Николина завършила средното си образование с отличен успех 5,67. Двамата се запознали още тогава и заминали да живеят в Пловдив. По-късно Николина завършила бизнес администрация в Пловдив.

Родителите на убитата въртели малък бизнес със стаи за настаняване и хранителен магазин. През лятото баща й Емил Царев починал. Сестра й Живка не живеела със семейството. След смъртта на баща й семейното хотелче е с име “Тепавичарови”. Те въртели хотела с 20 легла в 8 стаи заедно с майка си. За контакти и връзка с клиенти е посочена Николина. Според запознати къщата за гости обаче е била ипотекирана.

Добър военнослужещ, не е имал никакви проблеми в работата. Така командирът на авиобаза Граф Игнатиево ген. Цанко Стойков описа Георги.