Версиите за Тепавичарови: Натиск, рекет, изнудване

Мисия Пловдив

01-02-2013, 21:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кървавата трагедия в Пловдив е прецедент, твърди шефът на Военна прокуратура

Военна прокуратура стартира делото за смъртта на семейство Тепавичарови от Пловдив.

Ще се работи по всички възможни версии, включително към склоняване към самоубийство и подбудителство към убийство, натиск, рекет и изнудване, пише БЛИЦ. Разрешаването на казуса ще се ръководи от шефа на Военна прокуратура полковник Емил Ангелов и неговия заместник, който ще бъде наблюдаващ прокурор, Максим Караджов.

Окръжните магистрати връчиха днес делото на Военна прокуратура. По думите на Ангелов

смъртта на военния и на семейството му е прецедент в България. „Досега такъв случай сме нямали", коментира още полковникът. Той е категоричен, че от този момент нататък нито разследващият прокурор, нито говорителят ще дават изявления, докато трае разследването.

Припомняме, че 32-годишният Георги Тепавичаров - сержант от авиобаза "Граф Игнатиево", 29-годишната му съпруга Николина и двете им деца - 4-годишният Ангел и 9-годишният Илия бяха открити мъртви миналата седмица в жилището им в пловдивския кв. "Кючук Париж". Труповете бяха намерени от брата на Георги - Костадин.

Резултатите от химическата експертиза показаха, че само по ръцете на Георги има барутни частици. Бащата е застрелял двамата си синове и съпругата си и се е самоубил. Причините се установяват. Огнестрелните рани по четирите трупа са идентични. Те са простреляни в главите. Николина и децата са починали за секунди докато спят. 

Делото се поема от военните обвинители, тъй като престъплението е извършено от военнослужещ.

Сред основните версии за кървавата трагедия са задължения към банки.

Семейството е имало два кредита. Падежът на единия, който е по-малък - около 50 000 лева, е бил тази година. Той е изтеглен от Георги и според запознати с него семейството закупило от военните ведомственото жилище, в което живеело. Купили си нова кола - "Дачия".

Другият заем е бил разсрочен до 2021 година и е бил на стойност около 200 бона. Изтеглен от името на съпругата, като за обезпечение семейството ипотекира наследствен имот на Николина в родния й град Чепеларе. Парите отишли именно за ремонт на този имот, който от обикновена къща фамилията превърнала в семеен хотел.

След като Тепавичарови вече не са между живите, техните родители остават наследници както на хотела в Чепеларе, така и на дълговете им. Това автоматично означава, че ще бъдат подгонени от банките за кредитите, предаде преди дни Стандарт. Единственият шанс да се освободят от борчовете според юристите е да се откажат от наследство. Преди това банките ще приберат ипотекираното имущество. Няма да могат да вземат това, което Георги седмица преди трагедията е прехвърлил на брат си Костадин - колата, вила с двор и парцел от 500 кв.м. Всички тези имоти са в родното село на сержанта Нареченски бани, където миналата седмица бе погребано цялото семейство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Петима повалени в инфекциозна

 

Грип ли е изпил силите им става ясно другата седмица

 

Щамът H1M1 Калифорния или „свински грип“ настъпва светкавично и непредвидимо

 

Грипът се развива бързо и едно от абсолютно непредвидимите заразни заболявания. „Петима са приети в пловдивската инфекциозна болница, но все още техните резултати не са готови и не знаем дали се касае за грип или друго заболяване“, каза за Plovdivutre.bg д-р Моника Траянчева от Регионалната здравна инзпекция в града (РЗИ).

Пробите на пловдивчани са изпратена в Националната референтна лаборатория "Грип и ОРЗ" в София.

Във вторник ще се знаят резултатите на заболелите от изминаващата седмица. „Тогава ще можем да сме по-конкретни. За сега категорично няма грипна епидемия, обстановката е относително спокойна, но нещата се променят всеки ден“, допълни д-р Траянчева.

Тя разясни, че според изнесената до момента информация от Министерството на здравеопазването в страната има 20 изследвани серумни проби на болни с диагноза грип, от които 5 са положителни. Две от тях са за щама H1M1 Калифорния, или така наречения "свински грип". Другите 3 проби са за грип тип Б. „Не разбирайте, че Калифорния е нещо повече от грип. И двата щама бяха очаквани по време на грипния сезон. Въпросът е до колко ще се разпространят“, коментира статистиката специалистът.

Ако имате високата температура, главоболие, болки в очните ябълки и мускулите, позиви за повръщане трябва да се консултирате с лекар, а не да се самолекувате. Д-р Траянчева препоръчва да се избягва контактът с видимо болни хора, по възможност по-рядко се качвайте на градски транспорт, задължително мийте ръцете си след като сте пътували. „Грипът се разпространява много често чрез предметите“, категоричен е лекарят.

Пиенето на витамини и поддържането на имуннта система се определя индивидуално или след консултация с личния лекар, но е добре да се погрижете за здравето си преди грипът да ви повали.