Необичаен коцерт на... възглавници

Виртуозен концерт обещава да разпали детското въображение

„Виртуозен концерт на възглавници” е посветен на най-малките любители на музиката. Неговата идея е да разпали детското въображение.

Яна Дончева ще изсвири Tico-Tico no Fubá” от Зекиня Де Абреу и “Five Foot Two, Eyes of Blue” от Рей Хендерсон на флейта, както и небезизвестния „Cantaloupe Island” от Хърби Хенкок на саксофон. Мариета Койнарска ще се присъедини към нея с акомпанимент на пиано.

Класическите произведения ще бъдат представени от Явор Добрев (кларинет) с пиесата „Почит към Де Файя” от Бела Ковач, Мартин Стоянов (фагот) с „Каприз” от Панчо Владигеров и Ян Дунев (тромпет) с „Концертно скерцо” от Едуард Абрамян. Франческа Формизано (чело) и Венета Нейнска (пиано) ще изпълнят „Вариации на една струна по тема от Росини” на Николо Паганини и „Кампанела” от Ференц Лист за един истински грандиозен финал.

Седемте виртуозни музиканти ще изнесат два Концерта на възглавници – в 11:00 и в 17:00ч. на 26.01.2014 г. в Съюз на архитектите на ул. „Кракра” №11, гр. София. Традиоционната Работилница на възглавници ще предшества и двата концерта един час по-рано.