Следващата звезда на българското кино

Булевард

15-10-2013, 12:30

Автор:

Симеон Костадинов

Всичко от Автора

Още по Темата:

I am You... Ирмена Чичикова (галерия)

Видях я в спектакъла „ИЛЮЗИИ“. Говори свободно, гласът й запленява и унася. Погледът й изразява сила, страст, загадъчност. Това е Ирмена Чичикова от новата генерация талантливи актриси. Със сигурност й предстои забележителна кариера.

„ИЛЮЗИИ“ е една различна постановка, която задържа вниманието на публиката до самия й край. Въпреки че представата за общата заблуда е водеща в постановката, човек лесно може да открие истина в посланията, които представят актьорите.

"Илюзии" е съставена от седем разказа-монолози, представящи историята на две приятелски семейства, които имат много повече общо, отколкото предполагат. Всеки един от разказите поставя под въпрос казаното в предишния.

Дани и Сандра са живели заедно 52 години, а Алберт и Маргарет – 54. Но в един момент се оказва, че Сандра винаги е обичала Алберт и той нея. Дани и Маргарет не остават по-назад – те са били любовници дълги години.
Въпреки на пръв поглед заплетения любовен сюжет, „Илюзии“ не е типичната сърдечна история. Акцентът не е върху крехкостта на любовното чувство, а върху илюзията, в която изпадат хората попаднали в плен на играта на разума.

В постановката актьорите не играят, а по-скоро разказват своите истории.
Сюжетът се разиграва като своеобразен разговор очи в очи с публиката, провокиращ въображението на зрителя. На сцената има голям видеоекран, прожектиращ историите, пресъздадени от непрофесионални актьори. Техните погледи са отвъд илюзията, в която е потънал спектакъла. А самите очи на младите актьори говорят повече, отколкото театърът като цяло би могъл да изрече.

Тази обстановка безспорно предразполага публиката да се чувства част от един откровен диалог за самозаблудата, в която живеем всички ние, докато смъртта не сложи край на всичко.
Постановката е посветена на очакването на смъртта, но не като плашещ край, а като избавление. Докато чакат своя изход от хаоса, който сами са си създали, актьорите са се посветили на безметежно ежедневие и разказване на смешни истории.

На сцената на тази различна постановка Ирмена Чичикова просто сияе. Тя привлича вниманието на зрителя като магнит. Въпреки факта, че Чичикова само разказва историята на своята героиня и на практика не играе, Ирмена е пленителна на сцената, гласът й унася, говори свободно и без да спира.

Тази блестяща роля на Ирмена не е изненада, защото новоизгряващата звезда има безспорен актьорски талант и силна сценична енергия и определено има какво да покаже на публиката.

Още в началото на кариерата си Ирмена получава Аскеер за главна женска роля за „Изкуството да смиташ боклука под килима” и то не без причина - играе с огромен хъс и страст. Толкова се отдава на ролите си, че веднъж дори влязла в болница с комоцио заради сцена в една от постановките й.

В момента актрисата е отдадена изцяло на снимките на новия български телевизионен сериал „Знакът на българина”, който обещава да грабне вниманието на публиката. Трилогията на Димитър Недков , по която е написан сценарият на сериала, се превърна в най-продаваната българска литература за последните 20-тина години. Зрителите ще имат възможност да проследят чрез таланта на Ирмена Чичикова, драматичната история на главната героиня с прозвището Библиотекарката.