Как не се яде правилно... пица

Кметът на Ню Йорк не ядял "правилно" пица

 Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио използвал нож и вилица при ядене на пица, вместо да я гризка с ръце, както обикновено се прави в Голямата ябълка.

Де Блазио, който наследи на поста Майкъл Блумбърг, бе избран за кмет през ноември 2013 г. На 10 януари т.г. той отишъл да хапне с приятели в Goodfellas Pizza в Стейтън Айлънд.

От снимките, направени по време на визитата му, се вижда, че градоначалникът яде пицата си с нож и вилица. По някое време обаче той изглежда се усеща и започва да яде с ръце.

Поведението на кмета предизвика остра негативна реакция в социалните мрежи. Някои дори шеговито призоваха за импийчмънт. "На какво прилича това? Да яде пица с нож и вилица! За кого се мисли този? В Ню Йорк пица се яде с ръце!"

Де Блазио опита да се оправдае чрез "Туитър", а после и пред журналисти. "Goodfellas Pizza в Стейтън Айлънд е чудесно заведение. Ядох с нож и вилица, но после ядох и с ръце. Вижте внимателно снимките - и ще се убедите в това!"

Темата може и да изглежда странна за човек, който не е от Ню Йорк. Но не се повдига за пръв път. През 2011 г. милиардерът Доналд Тръмп обядва в местна пицария със Сара Пейлин, номинирана навремето за вицепрезидент на кандидат-президента Джон Маккейн, и също яде с нож и вилица. Поведението на Тръмп стана обект на подигравки по медиите, като тв водещият Джон Стюарт демонстрира лично в ефир как е правилно да се яде пица в Ню Йорк.