Приятел на Шумахер: Животът му вече не е в опасност!

Животът

04-01-2014, 15:01

Снимка:

Интернет

Автор:

Митко Илиев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Феновете до Шумахер на рождения му ден

Шумахер - между живота и смъртта

Има риск Шуми да остане парализиран и без глас след инцидента

Животът на Михаел Шумахер вече не е в опасност. Това заяви приятелят на седемкратния шампион от "Формула 1" Филип Стрейф след среща с лекаря на Шумахер Жерар Салян. Въпреки по-добрите новини, Стрейф предупреди, че има вероятност германският пилот да остане парализиран и дори да загуби гласа си.

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер се бори за живота си, след като падна при ски-спускане и удари лошо главата си в скала. След инцидента той претърпя няколко операции, а специалистите отказаха да се ангажират с прогноза за изхода от състоянието му.

44-годишният германец се спускал по неутвърдена писта заедно със сина си, когато загубил равновесие и ударил лошо главата си в скала. Веднага след инцидента, Шумахер е откаран в болницата в близкия град Мутие. Скоро след това обаче, състоянието на седемкратния шампион рязко се влошило и той бил преместен в по-голямата клиника в Гренобъл.

Михаел Шумахер, който вчера навърши 45 години, се оттегли от Формула 1 за втори и последен път през 2012 година. През годините той спечели безпрецедентните 7 титли, като спечели общо 91 състезания през 19-годишната си кариера. Шумахер завоюва две титли с отбора на Бенетон през 1994 и 1995 година преди да се присъедини към Ферари година след това. Там той постигна забележителните пет поредни титли от 2000 до 2005 година. През 2006 Шумахер се оттегли от Формула 1, като 3 години по-късно претърпя тежък инцидент с мотор, при който контузи сериозно врата и гръбнака си. Но това не отказа Пилето, както е наричан той от феновете си, и през 2010 се завърна като пилот във Формула 1 в екипа на Мерцедес. След три сезона в немския отбор и само едно почетно място на стълбичката, Михаел Шумахер се оттегли окончателно от състезателна кариера в края на 2012 година.