Шумахер - между живота и смъртта

Бившият шампион от Формула 1 Михаел Шумахер е в кома, след като вчера претърпя инцидент на ски писта в Алпите

Михаел Шумахер се намира в критично състояние. Той е с тежка травма на главата и е трябвало да претърпи спешна операция в болница в Гренобъл в Югоизточна Франция. Заедно с него са съпругата му Карина и двете му деца.

В болницата в Гренобъл е дошъл и професор Джерард Сейлънт, експерт по мозъчни и гръбначни контузии. Той е близък приятел на Шумахер и го лекува след тежкия инцидент на Силвърстоун през 1999 година, когато германецът счупи крак.

Според директора на клиниката, в която е настанен, пилотът има добър шанс за пълно възстановяване, защото е бил докаран бързо в лечебното заведение след инцидента. Лекарят, цитиран от в. "Билд", обяви на пресконференция, че един 45-годишен мъж има много повече шансове да оцелее при падане от ски от един 70-годишен. "Тялото на Шумахер е в добро физическо състояние и след време той има шансове за пълно възстановяване", обяви д-р Пенауд.

Първоначално близките му обявиха, че състоянието му не е тежко и той е в съзнание. По-късно, обаче, от болницата във френския град заявиха, че Шумахер е в критично състояние. Фенове на спортиста са се събрали пред болницата да се молят за възстановяването му, а в социалните мрежи се разпространяват негови снимки с пожелания за оздравяване в знак на подкрепа.

Михаел Шумахер, който трябва да навърши 45 години на 3 януари, се оттегли от активна кариера във Формула 1 за втори път през 2012 г. Той спечели седем световни титли по време на 19-годишната си кариера.