Кобрата: Време е Кличко да бъде нокаутиран

Претендентът за световната титла в бокса Кубрат Пулев за пореден път изрази увереност, че има сили да се противопостави на страховития Владимир Кличко

Двамата трябва да се срещнат на ринга, освен ако украинецът не реши да оваканти световната титла.

Кубрат и брат му Тервел вчера посетиха Националния исторически музей, където взеха безплатен урок по история от проф. Божидар Димитров. Заедно с тях бе и синът на Тервел - Калоян.

"Трябва да уважаваме историята си. Чужденците ни се възхищават, а ние зарязваме майките и бащите си и заминаваме в чужбина." По-големият брат Пулев получи подарък пръстен от проф. Димитров, а Тервел си тръгна с икона на славния български хан, чието име носи.

Двамата братя останаха изключително впечатлени от уникалните експонати и обещаха отново да посетят музея. Кобрата обяви, че очаква през следващата година да се боксира за световната титла независимо дали ще е срещу Владимир Кличко. Украинецът вече повече от 10 години не е побеждаван на ринга.

"Няма от какво да се страхувам. Време е някой отново да го нокаутира, мисля, че му се е случвало два или три пъти. Кличко е едър? Е, и аз не съм дребен. Очаквам да се бия за световната титла. Кличко трябва да я защити, в противен случай ще я оваканти. Това са двата варианта, други няма. И него са го били, време е отново да загуби.", заяви Кобрата пред бТВ.

Двамата братя разкриха, че са получавали многократно предложения да се бият за чужда държава, но изобщо не са се замисляли върху предложенията.

"Когато отказах германско гражданство, се отказах от добри неща, но съм възпитан да не се отказвам от родината си - заяви Кобрата. - Аз съм българин. Няма как някой да купи принципите си. Не милиони, милиарди да ми дават, няма да го направя. Не бих се продал за каквото и да е, както не бих предал и приятелите си."