Безапелационен! Кобрата наби Томпсън, наред е Кличко

Спорт

25-08-2013, 09:05

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

КУБРАТ: ЗНАЙТЕ ВСИЧКИ, БЪЛГАРИТЕ СМЕ № 1

Българският боксьор застраши световната титла в тежка категория

Българският боксьор Кубрат Пулев записа най-големия успех в своята кариера, след като победи двукратния претендент за световната титла в тежка категория Тони „Тигъра" Томпсън. По този начин българинът си заслужи правото да спори с носителя на шампионската титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Владимир Кличко.

41-годишният ветеран Томпсън, който има две загубени срещи за титлата от Кличко, влезе в мача с актив от 38 победи (26 с нокаут) и 3 загуби. Американецът нокаутира на два пъти през годината младата звезда на британския бокс Дейвид Прайс и се закани да стори същото с 32-годишния Пулев на ринга в Шверин, но Кобрата си беше научил домашното и заслужено победи днешния съперник, постигайки 18-та си победа на професионалния ринг.

Българинът излезе под звуците на „AC/DC" и през целия мач получаваше сериозна подкрепа от трибуните, не само от българските, но и от немските зрители. Нашият боксьор започна по-силно мача и доминираше в първия рунд, докато вторият рунд бе доста по-равностоен. Американецът стана доста по-агресивен в третата част, но Пулев направи много силен четвърти рунд, в който "Тигъра" се изнерви и започна да прави "мръсни" удари зад главата на съперника.

Томпсън свали тотално гарда в петия рунд, което не беше добър ход от неговата страна, тъй като Кобрата прати няколко опасни удара директно в целта. Американецът започна да издиша в шестия рунд, а в седмия и осмия рундове повече прегръщаше нашия боксьор, отколкото да се боксира. Кубрат Пулев пък прати съперника си на земята в 9-ия рунд, а съдията не отсъди нокдаун, но това беше началото на края в този мач за "Тигъра". В следващите три рунда, българинът се боксира разумно, без да рискува и по този начин спечели по точки срещата с Тони Томпсън.

Пулев, който ще се бие за първи път за световната титла, ще разбере все пак официално съперника си за нея на 5 октомври, когато в Москва ще премерят сили Владимир Кличко и Александър Поветкин. Битката за четири от най-престижните световни титли ще се проведе в закрития стадион "Олимпийски" в Москва.

Още спортни новини тук