Кой иска Слабаков в затвора?

Режисьорът може само да бъде глобен заради гей дискриминация

Може само да бъде наложена глоба на режисьора Андрей Слабаков за това, че в телевизионно предаване е определил хомосексуалните като по-вредни от пушенето. Това следва от решение на Върховния административен съд, който няма правомощията да налага ефективни присъди.
Защо голяма част от медиите единствено търсят сензации, рискувайки да публикуват и разпространяват «жълти» новини – «Кинаджията е заплашен от три месеца затвор» и т. н.
Максималната санкция, която заплашва режисьора, е глоба до 2000 лв. Тя може да му бъде наложена от Комисията за защита от дискриминация, на която съдът е изпратил преписката.
Делата срещу него започват, защото на 28 април 2011 г. в предаването "На инат", което тогава се изпъчва по Нова телевизия, в отговор на въпрос на анимираното магаре - водещ на шоуто Марк О'Селски, той заявил: "Ами гейовете са много по-вредни" и добавил: "Те разпространяват СПИН масово, тъй като не всички гейове са само хомосексуални, някои са и би. Това не работи в интерес на обществото." Според две съдебни инстанции това е подбуждане към дискриминация и тормоз.