Какво да сготвя утре?: 17 декември

Животът

16-12-2013, 19:31

Снимка:

N/A

Автор:

Pencheva

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълнолуние в Близнаци - свободата на изразяване

Постен гювеч на фурна

Луна в Близнаци, 15 лунен ден, Пълнолуние

Пълната Луна увеличава като с лупа всички свойства и качества на храната-и положителните и отрицателните. Бъдете особено внимателни към всичко което поемате днес. Следете продуктите, които използвате в готвенето да са пресни и категорично се въздържайте от консумация на ястия приготвени вчера. Менюто трябва да е разнообразно с много зеленчуци. Отдайте предпочитанията си на течните храни. Ако желаете да се освободите от токсини ,шлаки и излишни килограми пийте повече течности за да стимулирате отделителните процеси в организма, но не гладувайте.

При Луна в Близнаци в менюто трябва да присъстват богати протеинови продукти и храни, богати на калций. Калцият успокоява нервната система, която е възбудена и особено уязвима когато Луната активира принципа на вечно търсещите Близнаци. Съдържа се в млечните продукти, а сред растителните храни подходящи за периода са аспержи, зелен фасул, зелен грах, моркови, карфиол, царевица, кайсии, ананас. Желателно е да се избягват суровите храни, зърнените продукти и рафинираната захар. 

Готвенето, та дори и храненето не са сред приоритетите на Лената в Близнаци, но пък е пълнолуние и трапезата ни следва да дава израз на благодарността ни към изобилието на живота. Предлагам бързо и без много да му мислим да приготвим традиционен Постен гювеч.

Ще ни бъдат нужни:

1 кг картофи
200 г зелен боб
2 малки патладжана
2 средни глави лук
2-3 чушки
200гр. стерилизиран грах
1 консерва домати
олио
сол
червен пипер
дафинов лист
магданоз

Приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кубчета, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок. Нарязваме лука на едро и го задушаваме в мазнината. Към него добавяме останалите зеленчуци в следната последователност -боба, чушките, почистените от семките и нарязани, патладжана, картофите, нарязани на шайби, грахът. Задушаваме зеленчуците за няколко минути, поръсваме с червен пипер и прибавяме доматите, които предварително сме намачкали.
Варим ястието почти до готовност.При необходимост наливаме вода, колкото да се покрият зеленчуците. Прехвърляме ястието в подходящ за печене съд, посоляваме, добавяме 2-3 дафинови листа и запичаме в нагрята до 180 градуса фурна. Преди да сервираме поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Добър апетит!