Пълнолуние в Близнаци - свободата на изразяване

Слънце в Стрелец, Луна в Близнаци. Пълнолуние - 17 декември, 11:28 ч.

Човешкото любопитство не познава граници, а пълнолунието в Близнаци със сигурност осигурява максимална пропускливост за информационния поток. Информацията тече по всички възможни канали и се разпространява мигновено, а новини от близо и далеч се радват на подчертано внимание и пораждат суматоха и оживление. Ако сте търсили възможност да популяризирате себе си или делата си, сега е моментът да го сторите. Ако ли пък имате тайни, пазете ги добре. Свободата на изразяване е ключовият принцип на проявление при пълнолуние в Близнаци, но разпореждането с нея поставя и важни  въпроси пред всеки от нас. Готови ли сме мъдро и отговорно да се разпореждаме с нея, да различаваме същественото, да се въздържаме от празнословие и да постигаме единомислие? Умеем ли да управляваме информационните потоци, да насочваме и предвиждаме последствията от вербалната си активност, да прецизираме пропускливостта си и влиянието, което околните оказват върху представите и постъпките ни чрез словото си?

Пълнолунието настъпва във вторник, в 11:28 ч. и ще поддържа основния събитиен фон в първата половина на настоящата седмица. Изобилието от информация в случая ще има противоречив ефект, поради което се налага да бъдем изключително внимателни и критични към него. От една страна, то ни дава възможност за намирането на бързи и находчиви решения, позволявайки ни да узнаем онова, което до момента ни е липсвало, за да добием цялостна представа за актуалните ситуации. От друга, слабата позиция на Меркурий подсказва, че достоверността на информацията би могла да бъде съмнителна, а каналите, по които тя протича - замърсени. В допълнение, прекалената нервност и възбудимост, присъщи на емоционалния фон през периода, много лесно могат да ни тласнат към прибързани изводи и погрешни решения. И тъй като контактите и разговорите ще имат решаваща роля в развитието на делата ни, се налага да бъдем изключително внимателни, за да можем да отсеем същественото от несъщественото, полезната информация от сензацията, добросъвестното разкритие от клюката и сплетнята. Въпреки че хората повече говорят и по-малко слушат, случайно или пък съвсем закономерно може да се окажете оплетени в интриги, слухове и лъжи. Ще се наложи да проверяваме достоверността на всяка информация, особено тази, която поражда у нас импулс за съдбоносни действия и решения. И  да бъдем по-прецизни в контактите си, ако не желаем да пропилеем времето си в празни приказки с вятърничави хора.

Разбира се, както при всяко пълнолуние и сега ще имаме възможност да доведем някои ключови дейности и проекти до фаза на максимална реализация. Писането и говоренето пред публика ще ни се отдава както никога досега. Намирането и усвояването на информация - също, затова, в случай че сте ангажирани с обучението си или имате конкретни интелектуални и научни интереси, не бива да пропускате този момент. Концентрирайте се в интересите си и не позволявайте на несъществени дела да отклоняват вниманието ви. Сега е моментът да упражните концентрацията си, а и усвоената информация завинаги ще се запечата в съзнанието ви. Рекламни кампании, промоции и презентации ще се радват на широк интерес и със сигурност ще повишат популярността ви.

В личен план се въздържайте от спорове и конфликти. В споровете едва ли ще родите истината, ще се спори заради самия спор, а конфликтите могат сериозно да задълбочат съществуващи разногласия. В случай че умеете да установявате контрол над ума и емоциите си обаче, можете да се възползвате от възможността да направите рационална дисекция на чувствата си, да проследите корените им, както и скритите подсъзнателни мотиви и емоционални модели, които ги управляват и насочват. Придобиването на подобна по-рационална представа на прага на ретроградната фаза на Венера, би била ако не утешителна, то поне изключително практична и полезна.

Успех!