10 декември: Да допуснем невъзможното!

Слънце в Стрелец, Луна в Риби - Овен

Астрологична картина на деня - 10 декември
Чувствени емоции и подчертана сантименталност ще ни владеят поне в първата половина на деня. Вероятно повечето от нас няма да бъдат склонни да ги демонстрират открито, но въпреки това, всички - кой повече, кой по-малко, ще се стремим към установяване на хармония в ежедневието - в дома, във взаимоотношенията с близките и колегите.

През по-голямата част от деня, поради празния ход на Луната, ще бъдем по-апатични към случващото се около нас. В случай, че не се нуждаете от уединение, за да възстановите психичния си баланс обаче, по-добре не прекарвайте този ден в изолация. Хармоничният обмен между Уран и Меркурий днес ни обещава много приятни изненади в общуването и обмена на информация. Той може да ни подари както внезапни хрумвания, така и гениални прозрения, но при всички случаи ще ни помогне в намирането на рационални решения, обещаващи качествен напредък по вълнуващи ни въпроси. Особено в случай, че сме готови да освободим съзнанието си от условности и очаквания и да допуснем съществуването на различна гледна точка. Дори малко по-разпалените спорове и дискусии във вечерните часове могат да бъдат източник на внезапни прозрения, стига да контролираме реакциите си и да проявяваме повече търпимост към инакомислещите.

Работа и бизнес
По-голямата част от деня ще премине спокойно, въпреки че известна неопределеност в плановете и намеренията може да отложи предварително уговорени срещи и дейности. Използвайте това време, за да подредите мислите си и да изпипате дребни детайли в текущата си работа. Онези, които са склонни към рисковани операции, могат да срещнат внезапен шанс. Не го пропускайте, в случай, че можете да обезпечите реализацията му със собствени средства, без това да застраши текущата ви дейност. Следва да помните обаче, че моментът не е подходящ за поемането на финансови рискове и кредитни задължения.

Здраве, хранене и красота
Днес можете да почувствате спад в здравето без особена причина. В такъв случай се налага да намалите темпото и да си осигурите малко повече време за почивка.

Луната премина през първата си четвърт и в природата започва да протича процес на растеж и усвояване. Не бива да се гладува през тези дни, тъй като организмът се нуждае от много енергия и ако не му бъде осигурена такава, той се саморегулира, запълвайки нуждата с увеличено производство на мазнини. Необходимо е да се храним умерено, по възможност в сутрешните часове на деня, да избягваме мазни, силно препечени и много пикантни храни.