Седмицата: Желаното и възможното си подават ръка

Хороскоп

08-12-2013, 18:52

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Декември: Ревизия на ценностите

Тригонът на Юпитер и Сатурн ще подкрепи онези, които знаят какво искат и как да го постигнат

Астрологична картина на периода 9 -15  декември
Предстоящата седмица ще премине необичайно спокойно на фона  динамиката от последните месеци. По-напрегнат и динамичен ще бъде 11 декември, когато са възможни неочаквани обрати, съчетани с агресивно настроение и висока степен на стрес. Прибързаността и нетърпението ще възпрепятстват плавното развитие на делата ни, а конфликти и раздори могат да възникнат дори по незначителни поводи. За да избегнем усложнения през този ден, е необходимо да вложим старание в контрола върху реакциите си. Егоистичните позиции и нежеланието да се отчитат интересите на другите могат да създадат проблеми в деловите и личните взаимоотношения.

Взаимоотношенията, като цяло ще стават все по-проблематични в следващите седмици, та дори и месеци. Освен затормозяващия преход на Венера в Козирог, от вчера те са допълнително обременени от прехода на Марс във Везни. И двете планети ще престоят дълго време в неудобните за тях зодиакални знаци, тъй като им предстои ретроградна фаза. На ревизия ще бъдат подложени взаимоотношения от всякакъв характер, но засега, най-важното е да не прибързваме с изводи и реакции. И да се въздържаме от неразумни разходи! Впрочем, през тази седмица, мнозина вероятно ще пожелаят, а някои ще бъдат принудени и от обстоятелствата, да преразгледат плановете си за новогодишните празници и покупки.

Положителен напредък обещава седмицата за онези, които са ангажирани с по-сериозни и стратегически за бъдещето проекти и цели. Те ще бъдат подкрепени от тригона на Юпитер в Рак и Сатурн в Скорпион, чиято точна фаза настъпва в петък, 13 декември. Оптимизмът и практичността си подават ръка и ни осигуряват добра база за нови начинания, тъй като можем да разчитаме на рядко срещано равновесие между желания и възможности. Онези които знаят какво искат и как да го постигнат следва да не пропускат тази седмица за да дадат старт или нов живот на дългосрочните си цели и проекти.

Още един стимулиращ тригон, този път между Меркурий в Стрелец и Уран в Овен, ни обещава положителни и за разлика от горния-бързи промени. Потенциалът му е насочен преди всичко към  мащабно разширяване на контактите, достъпа и обмена на информация. Случайно познанство или внезапно възникнал интерес могат да ни отворят вратите към неизследвани области на познанието, да ни приобщят към група от съмишленици или да поставят началото на трайни интелектуални интереси. В по-практичен аспект-идеален момент за избор и покупка на телефони, компютри, комуникационни системи и прочее електроника.

За да можем максимално ефективно да се възползваме от положителните тенденции на периода и да си спестим някои неудобства, е желателно да вземем под внимание и неефективните периоди на Луната, когато планираме  времето си. През тази седмица те са както следва:

10 декември, вторник от 9,40ч. до 15,05ч.
12 декември, четвъртък от 18,00ч до 22,40ч.
15 декември, неделя от 5,05ч. до 8,40ч.