Магията на индийските танци от филмите показват в Бургас

Бургас Лайф

08-12-2013, 11:49

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургазлийка с приз Мис Бели денс

Танцово сдружение "Бели денс Бургас" разкрива тайнствения живот в харема в новия си спектакъл

Невиждани танци, фолклорна и модерна арабска и индийска музика и много настроение ще завладеят Бургас на 17 декември. В НХК танцово сдружение "Бели денс Бургас" ще представи новия си спектакъл "Харем".

В  него таньорките ще покажат живота в харема - тайната мечта на всеки мъж.

"За женската част на мюсюлманският дом той е "защитено свещено място", недостъпен за любопитните погледи, забулен в мистерия и легенди. Често сцена на интриги и убийства, но и важна държавна и образователна институция със завидно политическо влияние, обитаван от най-красивите, интелигентни и с всестранно развити таланти жени", обясняват организаторите.

Специален гост в спектакъла ще е Тереза Георгиева, която ще докосне Бургас до пъстрия, жизнерадостен и пленяващ свят на индийските танци. Занимава се с индийски танци от 8 години. През 2008 г. се записва в школата за индийски танци в стил Боливуд и катак на Капка Кумар.

В спектакъла участват още група "Саида" - "Танцово студио 29", група "Източна жена " и дует "Емира" - танцово студио "Дюн", студио за танци и йога "Сътворение" Специални гости : Тереза Георгиева - школа "Сурия", Евгения Дякова/Русия/ - школа "Межансе".

"Харем" ще се играе в НХК на 17 декември от 19 часа, входът е свободен.