Кой каза, че "пухкавите" жени не са на мода?

Вижте как изглеждат 10-те най-популярни и сексапилни пълнички модели

Така наречените "плюс сайз" модели стават все по-интересни.

Те "изповядват" здравословния начин на живот, край на гладуването, защитават жените с по-пищни форми!
Манекенките на дрехи за по-пълни дами набират все по-голяма популярност и като алтернатива на прекалено слабите (според някои – тип доста "кльощави") модели от традиционните модни ревюта. Самите "пухкави" модели обичат да се рекламират като "по-здравословната" алтернатива на женското тяло. Това обаче, като че ли изглежда на моменти доста спорно.
Велвет Д’Амур, например, е висока 1.76 м., а тежи 124 кг., което не е никак здравословно.

Разгледайте кои са 10-те най-известни "плюс сайз" модели тук.
1. Джени Рунк - модел за банските костюми на H&M. Джени е на 24 години и работи за Ford Models.

2. Сафи Карина - от Великобритания и започва проект за школа за манекенки Curve Project London. На 27 години е, била е модел за традиционната мода, но след като не успявала да поддържа теглото си и преминала от размер 8 на размер 10, се прехвърлила при плюс сайз моделите.

3. Кристъл Рен - преди да стане плюс сайз модел тя е била "истински" модел, но е прекъснала, защото й писнало да гладува постоянно. Тя е на 27 години, родом е от Маями.

4. Джъстин Легол - през май 2013 година е била на корицата на Elle Quebec. Тя е на 26 години и носи размер 14.
5. Робин Лоули - била е на корицата на много модни списания като Vogue Italia, Elle France, Marie Claire и др. През 2012 г. тя подписа договор с Ralph Lauren. Счита се, че Лоули е супермодел сред плюс сайз моделите.

6. Тара Лин - позната ни е от корицата на френското списание Elle, където е поместена статия за нея.

7. Ашли Греъм - от Небраска, известна е с това, че е модел на бельо за Lane Bryant – марка за жени с наднормено тегло. Била е на кориците на Latina и Vogue. Участвала е в шоуто на Джей Лено и в реклами на Levi’s.

8. Тес Манстър - има популярен блог The Plus Size Life, където пише за мода и се снима с различни тоалети, в това число бански костюми.

9. Кандис Хъфин - на 27 години. Появи се гола на корицата на списание S Moda.

10. Велвет д’Амур - французойка. Участвала е в ревюта на Жан Пол Готие. Висока е 1.76 м. Тежи 124 кг. Тя има списание и често защитава жените с по-пищни форми, като критикува "кльощавите" модели.