Смъртта на 4 момчета, загинали в тежка катастрофа, «разплака» икона в багажника на смачканата кола

Дали вярата и упованието имат второстепенно значение, убедете се сами

На път за излет сред природата 4 млади момчета на възраст от 18 до 24 години се ударили в крайпътна ограда със свръхскорост и загинали на място.
Заради лошото си предчувствие на излизане от къщата майката на момчето, собственик на лекия автомобил, се помолила "Деца мои, тръгвате на път и нека Бог да бъде с вас и да ви закриля" и подала приготвения сак с храна за пикника.
Момчетата обаче не приели насериозно заръката и отговорили подигравателно и иронично " За съжаление в колата няма място за него, ама щом казваш, ще го сложим в багажника ".
След тежкия пътен инцидент колата била смазана до неузнаваемост. Когато близките и полицаите отворили багажника на автомобила, изпаднали в шок и паника. В багажника на смачката кола имало яйца, като нито едно от тях не било счупено. Най-разтърсващото удивление обаче последвало след като със сълзи на очи майката отворила сака на сина си.

 Тя потърсила с треперещи ръце вътрешния джоб, защото знаела, че там е оставила нещо - символ на вярата и упованието й в Бог. Иконата била непокътната, но влажна, сякаш «разплакана».

Приказка, действителен случай или поучителна история? Преценете сами дали Христос проронва сълза пред всяко човешко нещастие...