26 ноември: Сериозна работа и сериозни решения

Слънце в Стрелец, Луна в Дева

Астрологична картина на деня - 26 ноември
Вторник ще се окаже може би най-трудният ден от настоящата седмица, но затова пък усилията които положим ще ни радват с резултатите си в следващите седмици, та дори и месеци. За да се възползваме максимално от качествата на деня е необходимо да бъдем крайно внимателни и прецизни към детайлите. И за разлика от обичайните случаи, когато това би могло да се класифицира като проява на мнителност, днес подобно поведение ще бъде израз на основателна предпазливост, практичност и далновидност.

Настроението ни ще бъде повече от сдържано и малцина ще бъдат склонни бурно да изразяват чувствата си. Впрочем, избягването на контакти с хора, които обичайно пораждат у нас раздразнение,гняв или обида,също би било проява на здрав разум. Въобще, следва да избягваме всичко, което би саботирало максималната ни ефективност през този ден. Той е предназначен за сериозна работа и сериозни решения. Събитията и преживяванията ви през последният месец, вероятно са изменили доста от съществуващите ви представи. Време е да преформулираме и целите си съгласно новите си убеждения и наличните условия.

Работа и бизнес
Ако делата ви са достигнали до етап, който се нуждае от анализ и систематизация на наличните до момента данни и информация, то едва ли ще намерите по-подходящ ден за това от днешния. Планетарните конфигурации ще съдействат на всички, които са ангажирани с интелектуален труд, дарявайки рядко постижими концентрация и задълбоченост. Изгодни, а за някои и съдбоносни предложения, могат да придадат нов смисъл и съдържание на деловата ни активност. Реализацията им ще изисква максимални усилия, но пък потенциалът им да ни изведат на едно ново, по високо професионално и социално равнище е съществен.В случай, че те са отправени от хора, с които до момента не сте работили, е разумно да се уверите в репутацията и добронамереността им, преди да дадете съгласието си. Сега е момента също да подновим опитите си за осъществяването на интелектуални идеи и проекти със стратегическо значение за професионалната ни реализация, включително обучение и повишаване на професионалната  квалификация.

Здраве, хранене и красота
Луната вече е в последната си фаза, при която обичайно наблюдаваме спад в жизнените сили. Необходимо е да обърнем повече внимание на физическото и особено на психическото си състояние. Редът и чистотата в помещенията, които обитаваме ще бъдат гарант за психичния ни баланс през следващите дни, затова е разумно да им посветим част от времето си.

Храненето трябва да е умерено, с преобладаващо вегетариански характер. Сега ще ви бъде по лесно да стартирате коледния пост, а провеждането му е гаранция за физическо и психично здраве.