Заради имоти и пари: Внуци тормозят своите баби и дядовци

Крими

08-11-2013, 06:21

Снимка:

news.ibox.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Все повече деца стават жертви на онлайн тормоз

Кризисният център, който функционира към Звеното за превенция на насилието, е с капацитет осем души и почти винаги е пълен

Все повече стават напоследък случаите на домашно насилие над възрастни хора от страна на техни роднини, съобщи Валентина Станкова от Центъра за превенция на насилието и престъпността в Бургас.

По думите на Станкова това се дължи на тежкото финансово състояние. „Младите хора все по-често не си търсят работа, а разчитат единствено на финансите на своите близки, на своите възрастни баба и дядо”, обясни тя. С такива оплаквания идват и възрастните мъже и жени в Центъра. Според Станкова такава е тенденцията и в цял свят. 

Кризисният център, който функционира към Звеното за превенция на насилието, е с капацитет осем души и почти винаги е пълен. Преди дни са върнати три жени, които са имали нужда от подкрепа. 
На 25 ноември стартират 16 – те дни срещу насилието над жени, които всяка година Центъра отбелязва. И тази година започва кампания на 25 ноември пред община Бургас в 10.00 часа под надслов „Ратифицирай Истанбулската конвенция сега”.

Това е Национална инициатива на всички неправителствени организации, които работят с жертвите на домашно насилие. Идеята е участниците във всички градове да носят балони с букви, които ще изписват надслова на тази кампания.

Основната цел на тази конвенция е да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието срещу жени. Тази конвенция не е ратицирана от България./Източник: радио "Фокус"