Дрогата натоварена в Бразилия, смята пом.-капитанът на кокаиновия кораб

Не е възможно такъв товар да е натоварен без знанието на капитана, но дори да не е така - той носи отговорността, заяви още Румен Денев

Помощник-капитанът на печално известния кораб "Св. Николай“, който бе задържан с 3 т кокаин край Испания, вече е в родния си Бургас.

Денев не е обвиняем, а ще бъде свидетел по делото и е пуснат под гаранция, платена от българин, живеещ в САЩ, предава радио Бургас.

Румен Денев отрече да  е виждал да се товари нещо на кораба. "Има много рибарски корабчета, които идват до кораба и искат да заменят риба за нещо. Може така да е станало, нямам представа, според мен около Бразилия е станало, иначе защо кораба ще иде до там и изведнъж ще ни върнат", каза още морякът.

Възможно било и умишлено да искат да саботират български екипаж, заради голямата конкуренция сред моряците.

Румен Денев добави, че не е възможно такъв товар да е натоварен без знанието на капитана, но дори и да не е така - той носи отговорността.

Припомняме, че корабът "Св. Николай“, чийто мениджър е бургазлията Дойчин Дойчев, бе задържан край Кадис със три тона кокаин на борда през август миналата година. Арестуван бе целият екипаж от 21 българи, сред които четирима бургазлии, последните вече са на свобода.