Помощник механик от арестувания в Испания кораб е бургазлия (+)

Архив Бургас

16-08-2012, 15:12

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Никой от роднините на Петров все още не е потърсил контакт с варналиите, които отчаяно се опитват да разберат какво се случва със задържаните моряци чрез социалната мрежа фейсбук, каза Ивелина Атанасова

Пом. механикът Юлиян Петров е един от бургазлиите на борда на арестувания в Испания кораб с 3 тона кокаин, научи БургасУтре.

Все още няма официална информация колко от закопчаните моряци са от Бургас. Според данни от Външно министерство сред екипажа със сигурност е поне един. Според добре информирани източници четирима от моряците са от Бургас. Данните обаче не са потвърдени. 

Никой от роднините на Петров все още не е потърсил контакт с варналиите, които отчаяно се опитват да разберат какво се случва със задържаните моряци чрез социалната мрежа фейсбук, каза Ивелина Атанасова, близка на капитана на кораба Иван Станчев. По нейна информация 19 от 21-те арестувани моряци са варненци. 

В 16 ч. днес тя и други роднини се очакваше да се съберат пред варненския офис на "Сийборн" с надеждата да научат нещо ново за близките си.

Последно единствената информация от Външно бе, че моряците още са в Кадис, допълни Атанасова.

(+)

Пред БургасУтре тя обясни, че само една жена, която обаче пожелала да запази анонимност, се свързала с нея и се представила като близка на друг от арестуваните моряци. Той също бил варналия и не бил на ръководна длъжност, уточни Атанасова. Освен нея и журналисти на срещата в 16 ч. пред варненския офис на Дойчин Дойчинов не се отзовал никой друг.