Мостът в Кричим замразен

Община Кричим прекрати договора с фирмата-изпълнител

Дълго продължилия и неприключил все още ремонт на пешеходния мост в гр. Кричим доведе до неочаквани за гражданите последствия. Мостът над река Въча остава замразен.

Вчера на организирана работна среща общинската управа е прекратила отношенията си с фирмата-изпълнител по проекта. Причината е поредното неспазено обещание за краен срок за изпълнение на договора определен от самия управител.

За неизпълнение в срок на задълженията на фирмата-изпълнител на строително–монтажните работи по рехабилитацията на пътната част на пешеходния мост над река Въча, от страна на община Кричим са начислени неустойки, чийто общ размер към 30.09.2013 г. е 3 900.21 лв. В срок от 7 дни следва да бъдат внесени по сметка на общината, контролирана от ДФ «Земеделие». При неизпълнение на задължението за внасяне на сумата, същата ще бъде удържана от стойността на реално извършените и отчетени СМР на обекта.

Община Кричим ще предприеме незабавни и законосъобразни действия за  реализиране на дейностите заложени в проект №16/322/00381 „Рехабилитация на пътна част на пешеходен мост над река Въча, гр. Кричим”.

Гражданите на Кричим остават без мост за неопределено време.