Хора прецапват река, за да идат на работа (СНИМКИ)

Мостът в Кричим щял да бъде готов до края на месеца

Пешеходният мост в Кричим е затворен шести месец. Както Plovdivutre.bg не веднъж писа градът е разцепен на две заради ремонт на съоръжението. Местните минават направо през реката, за да пресекат населеното място. Ако "Въча" дойде внезапно, ще има жертви, притесняват се хората.

Последните дни по затворения мост се вижда един работник, който реди дървени греди.

До края на октомври реконструкцията ще приключи, заяви за Plovdivutre.bg Рангел Пиринчев от фирмата-изпълнител “Булстрой и Ко” ООД. Мостът трябваше да бъде готов на 15 юли. За ремонта са предвидени близо 150 хиляди. Дългото забавяне било заради липсата на пари.  Досега фирмата не била взела и лев от общината, каза днес Пиринчев.

Сега кричимци коментират изпълнението на ремонта. Върху моста се полагат дървени греди. Проблемът е, че те не са обработени срещу атмосферните влияния, на които е подложено съоръжението. Според експерти, щом дървото не е минало през обработка със специални грундове срещу атмосферните условия, животът му ще е кратък. Хората се опасяват, че върху моста отново ще изникнат табелите "Преминаването опасно", тъй като температурните разлики, дъжд, сняг, слънчево греене, променящата се влажност на въздуха и др. бързо ще нарушат дървения под.

Преди около месец кметът Атанас Калчев заяви, че положението е извън контрол и не знае кога мостът ще бъде готов.

Още по темата четете ТУК и ТУК.