Пратка с кокаин от Бразилия се забави с две години

Новините

25-10-2013, 09:28

Снимка:

laletour.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Apple купи община Айтос

Тя била донесена от пощенски гълъб

Пратка с девет килограма кокаин, тръгнала от Бразилия за страната ни преди две години, пристигна в София, донесена от пощенски гълъб. Той е от специално създадената от български учени с бразилско потекло порода Оллимпикус Булгарикус.
Така успешно завърши първия по рода си експеримент за използване на пощенски гълъби за пренос на леки товари до 10 кг на дълги презокеански разстояния, което в бъдеще би намалило себестойността на подобни пратки с около 47%.
9-те килограма кокаин са част от първия транш с хуманитарна помощ, отпусната от бразилското правителство за българските ученици от социално слаби семейства.

Същите ученици ще получат допълнителен комплект учебници, осигурени от родното ни Министврство на образованието, страниците на които да използват за усвояване на наркотичното вещество.
Споразумението за хуманитарната помощ от Бразилия се сключи преди 2 години, когато социологическо проучване на Министерстовото на образованието ни установи, че близо 50% процента от българските ученици никога не са опитвали наркотични субстанции.

източник: nenovinite.com