Apple купи община Айтос

Мисия Бургас

15-10-2013, 06:00

Снимка:

nenovinite.com

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Всеки жител ще бъде компенсиран ежегодно с отхапана ябълка

Американският технологичен гигант Apple изненадващо се сдоби с фирмен град, след като купи Айтос, Бургаска област, съобщиха създателите на iPhone.

Предварителни данни сочат, че от Apple са платили 200 000 0000 $, на градската управа, за да добият пълни права за разпореждане с града. Всеки жител ще бъде компенсиран ежегодно с отхапана ябълка, съобщава сайтът за нереални и шеговити материали nenovinite.com.

Табелите около града вече са подменени и на латиница е изписано iTos в типичния продуктов стил на корпорацията. Самият Стив Джобс се очаква да посети новия си град съвсем скоро, за да обещае на айтослии, че ще докара морето навътре до тях, за да спре градът да мимикрира в сянката на Бургас.

"Ще изградим тематичен iPark в града, наши последователи от цял свят ще заприиждат насам, до година градът ще се превърне в световен атракцион номер 1, защото знаем, че повечето хора мислят различно и са много креативни", обяви накратко Стив Джобс.

Кметът на Айтос Евгени Врабчев обяви радостта си от това, че към града ще бъдат отправени свежи инвестиции. Той получи и новия iPad 2, като първоначално малко се обиди и попита: "За какво ми е тоя монитор? Че е и малък!". 

Развитието на проекта iTos или iCity, както ще е известен зад Океана, се очаква да разкрие около 3000 работни места в близките месеци. Очаква се изграждане на огромен Apple магазин, както и създаването на пътуващо общество от iDiots, които да вървят и да обясняват на хората колко важно е с коя марка джаджи си, независимо дали са леко гейски и дали не струват колкото нощувка в Бурж ал Араб за многолюдно циганско семейство.