Столична община премахва опасни дървета

На мястото на отрязаните дървета ще бъдат засадени нови

Столична община възложи на фирма изпълнител извършването на подрязване на сухи клони и оформяне короните на дървета, както и премахване на напълно сухи или опасни дървета.

Провежда се подрязване на клони по ул.„Чаталджа” от двете страни на улицата между бул. „Васил Левски“ и ул. „Панайот Волов“ и ул. „Бяло море“ и ул. „Злетово“. Ще бъдат премахнати и два сухи ясена.
По бул.„Васил Левски” ще бъдат премахнати 18 тополи, опасно наклонени над тролейбусната контактна мрежа в участъка между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Ген.Й. Гурко” по южния тротоар. Дейностите ще бъдат извършени с временна организация на движението и със спиране на напрежението на тролейбусната контактна мрежа между 07.30 ч. и 16.30 ч. на 26 и 27 октомври 2013 г. (събота и неделя).
По бул.„Васил Левски” в участъка между бул.„Ген.Й. Гурко” и бул. „Цар Освободител“ на 2 и 3 ноември 2013 г. ще бъдат премахнати 16 тополи, наклонени над тролейбусната контактна мрежа. Ще бъде създадена временна организация на движението и спиране на напрежението на тролейбусната контактна мрежа.
Предстои да се извърши резитби на сухи клони и оформяне на короните на 44 дървета и премахване на 9 напълно сухи по ул. „Народно хоро”. По ул. „Любляна” също ще се извърши резитба на 48 дървета в участъка между бул. „Никола Петков“ и бул. „Овча купел“. Ще бъдат премахнати 17 напълно сухи дървета.
 От началото на 2012 г. до момента по улици и булеварди на София са засадени над 1300 дървета. През тази есен ще се засадят над 400 фиданки като кестени, акации, явори, чинари.