Бареков се хвали с отцепници и мускули от фитнес (СНИМКИ)

Новият политик вдигал 20 кг. от лежанка повече от Борисов - ей това се казва постижение

Във фарс се превърна първата официална среща на Николай Бареков с медиите в Пловдив. Гайдар, китки, отцепени политици и уволнени шефове се срещнаха с новия си идол.

Бареков бе съпроводен до залата на БТА под звуците на народна музика. Свиръчът с гайда се оказа бившият кмет на Забърдо Валентин Черпоков, който посрещна с музика новия си лидер.

Едва успели да се поберат в конферентната зала всички затаиха дъх в очакване на велики думи.

Преди дни при излъчване на предаването „България без цензура“ на центъра в Пловдив Бареков бе заобиколен от съмнително едри мъжаги. На въпроса „Кои са те?” той отвърна, че са “момчетата на Нешка Робева”, които често го придружавали в различни градове за предаването. Отрече да са негова лична охрана или още по-малко “биячи”.

„Имам много приятели едри момчета–ММА бойци, дори аз съм такъв”, каза Бареков. За да демонстрира мускули, политикът даже свали сакото си. Не спря дотук. Похвали се, че вдига 140 кг. от лежанка – с 20 кг. повече от Бойко Борисов. Въпреки постоянните ангажименти, Бареков не пропускал да ходи по един час на ден на фитнес. Какъв лидер само – красив, умен и „здрав”!

„България без цензура“ отваря офис в Пловдив до 2 седмици. За поддръжката, заплатите на служителите, наем и т.н. е имал намерение да се грижи Бареков. Според думите му обаче местни бизнесмени не позволили това да се случи. Те без да мислят много подали ръка на пловдивското момче и ще „издържат” изцяло екипа на бившия журналист. Какво са 2000 лв за наем на един офис – дребни парички за процъфтяващия бизнес в Пловдив?

Типично в стила на Робин Худ лидерът на „България без цензура“ обяви, че ще взима от богатите - едрия бизнес, и ще дава на бедните – обикновения човек. Така всички ще заживеят щастливо и доволно.

Общинският съветник от ГЕРБ ген. Димитър Цветков  се присъединява към движението на Николай Бареков. Генералът обаче ще остане като независим в пловдивския парламент. Като такъв щял да играе ключова роля във филма на Бареков. Общинският съветник ще внася за изслушване проблемите на пловдивчани. Двамата дори имали идея да върнат казармата у нас.

Още една фигура премина в отбора на Бареков - Дяко Дяков. Той е бивш председател на младежкото СДС в Пловдив и доскоро член на движението на Меглена Кунева „България на гражданите“. Е, дали ще е България без цензура или такава на гражданите, голяма работа?

Бареков каза, че вратите на неговата партия са отворени и очаква още хора да се присъединят. Условието му обаче е доста трудно изпълнимо – в движението могат влязат само чисти и неопетнени имена. Някой друг отцепен и недоволен явно няма да е излишен. Около политика днес забелязахме и бившият шеф на летището Дойчин Ангелов, както и предишният директор на затвора Никола Кърпаров.