Време ли е за раздяла?

Процентът на разводите рязко се повиши през последните няколко години. Изследвания показват, че в повечето случаи жените са тези, които правят първата стъпка и именно те подават документите за развод

Това се случва, когато жената почувства, че бракът й се е превърнал в тежест.

Ето и 10-те най-чести причини една двойка да стигне до развод:

 1. Вече не сте невероятният обор, който някога сте били

Бракът създава много силна връзка между двама души, които се обичат . Вие ставате една душа разделена в две тела.  Превръщате се в неразделен отбор, който е готов да се изправи срещу всяко препятствие и да го преодолее. Или поне така трябва да стоят нещата в един перфектен брак. В една здрава връзка, двамата трябва да си поделят задачите и отговорностите. Особено, когато става въпрос за родителство. Все пак, ако вече не сте екип и сте започнали да си правите планове независимо от половинката ви или дори сте склонни да отидете на почивка всичко без него, то това е един много силен показател, че бракът ви бавно пропада.
2 . Изневяра
Изневяра е най -честата причина за развод в днешно време . Една стара поговорка гласи, че доверието е като огледало- можете да го залепите, когато се счупи, но пукнатините винаги ще бъде там, за да ви напомнят, че нещата никога няма да бъдат същите . Същото важи и за изневярата - ако вашият съпруг или съпруга е изневерил веднъж , няма гаранция , че няма да го направя отново в бъдеще. Ето защо много хора избират да не живеят с тази несигурност. Те вземат съдбата си в свои ръце, като подават документи за развода . Изневярата е сериозен проблем, който може сериозно да навреди на психическото и емоционалното състояние на човек.

 3 . Вие вече не сте на една вълна
На първо място, всяка двойка споделя същите идеали и планове за бъдещето. Ако двамата искате да се устроите, да имате две деца и да изживеете американската мечта, но внезапно един от вас е променил гледна точка, тогава може да има проблем. Това е първият знак, че вие двамата вече не сте на една и съща вълната. В брака трябва да вземате предвид нуждите и желанията човека до вас. Един здрав и дълготраен брак се гради върху общуването и обичта, но ако започнете да се разминавате по теми , които сякаш са били без значение преди (както решението къде да прекарате почивката си, например) , то това е сигнал за тревога , който не трябва да бъде игнориран.
4 . Рутина и липса на комуникация са започнали да пречат брака ви
Няма нищо по- досадно от една връзка потънала в рутина. Ако две е прекратил комуникацията и споделяне на идеи , след брака ви бавно се рушат . Всеки брак се гради на солидна основа от доверие, взаимно уважение и безупречна комуникация. Ако всичко, за което говорите с половинката си се изчерпва до разговори от рода на „Николета и Валери заедно ли са?”, „Как върви бракът на Бербатов?” ,то връзката ви има сериозен проблем.

5. Вашият интимния живот е скучен и еднообразен, но сигурен
Когато минат години, сексуалното желание намалява и това е съвсем нормално нещо. Няма от какво да се тревожите, ако вашият сексуален живот не ви удовлетворява, както е било, когато сте се оженили, но ако сте все още млад и избягвате интимността един с друг, това е повод за размисъл. Ако сексуалното привличане си е отишло, значи вашият брак е обречен. Макар да е вярно, че има и други аспекти, които са далеч по-важни от секса, полов акт играе важна роля, в добрата връзка.

6. Пари се превръщат в проблем
Ако имате общ бюджет, но един от вас е започнал да показва повишен интерес към спестяванията , дълговете, инвестициите и печалбите на другия, то това може да е още един знак, че вие двамата вече не се разбирате като до сега . В интерес на истината, този необичаен интерес към финансите на другия може да бъде знак, че половинката ви мисли за финансовия резултат от потенциално разоряване. Парите не трябва да бъдат проблем в брака, но може да се превърне в проблем по време на развода.

7. Спорите  по-често от преди
Има незначителни проблеми и недоразумения, за които всяка двойка спори.  Това е нормално, стига единия да не остане да спи на дивана и накрая всеки да каже магическата дума- „извинявай”. Въпреки това, ако сте започнали да спорите всеки път, когато говорите и вече не чувствате  радостта от споделянето помежду си, може би е време да преосмислите връзката си.

8. Започнали сте да се обиждате или дори да си посягате
Това е един от най-очевидните и най-разочароващи  признаци, че бракът ви е обречен. Ако единият от вас се държи зле и напада другия било то устно или физически. Вербална злоупотреба е първият знак, че вие двамата сте спрели да се отнасяте с уважение един към всеки друг. От този момент има само една малка стъпка до развода.

9. Вече не чакате с нетърпение да се приберете и да видите половинката си  
През първите месеци или години на брака, човек няма търпение  да свърши  работа, само за да се прибере при половинката си. Все пак, това често се променя през годините: ако започнете да излизате с приятелите си повече или да правите всичко възможно за да забавите прибирането у дома след работа. Когато най-после се приберете и дълбоко в подсъзнанието си осъзнавате, че вече не чувствате радостта близостта на човека до вас, значи е време да помислите за раздяла.

10. Половинката ви вече не идва с вас на семейните събирания
Последно, но не на последно място, ако вашата половинка престане да идва с  вас на традиционните семейни събирания за празниците, е врене да си задаете някои въпроси. Разбира се, понякога може да е твърде зает, за да стигнем навреме, но ако той или тя просто пропуска семейни срещи на регулярна основа, това може да е знак, че нещо не е наред .