Кметът: Каймаканов е кукла на конци

Мисия Пловдив

03-10-2013, 13:22

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парите за тротоарите на Пловдив скараха старейшините (+)

Сесията на Общински съвет нажежи страстите, спорът излезе и извън залата

"Има начини да разговаряме. 15 точки си гласувате, 15 точки ще бъдат върнати от областния управител."

Тази реплика на лидера на червените в Общинския съвет Николай Радев породи сериозна полемика в залата. Заканата бе провокирана от прекратяване на дебатите по точката със средствата за ремонт на тротоари и паважи. Вие прекратихте дебатите, но има начин да разговаряме.

Вие влизате директно с бутоните в тази игра. Това не е начин за диалог с опозицията и за определяне на приоритетите в града. 15 точки си гласувате, 15 точки ще бъдат върнати от областния управител, заяви Радев.

Направихте много лоша услуга на областния управител, контрира кметът Иван Тотев. Той постоянно убеждава, че е надпартиен, експертен, благонамерен. Явно това не е вярно, щом БСП може да върне 15 решения чрез областния управител. Излиза, че г-н Каймаканов е кукла на конци, заключи кметът.

В спора се намеси и Славчо Атанасов. Той припомни, че и самият Тотев като областен управител е спирал решения на Общинския съвет.

Тогава и на мен ми размахваха пръст и имаше политически свързани решения, изтъкна бившият градоначалник.

След заседанието кметът Тотев и Радев изнесоха спора извън залата.

Дебатът за бюджета тепърва предстои, а топката вече слиза доста ниско. Областният управител може да върне всичко. В залата ясно се чу кой определя политиката му и вече никой не може да ме убеди, че е експертно назначение, изтъкна градоначалникът. Той обаче посочи, че законността на решенията ще проличи в съда.

На 16 октомври е първото ни дело за върнатото решение за подземния паркинг в Цар-Симеоновата градина , посочи Тотев.

Радев на свой ред изтъкна, че Каймаканов "за огромно съжаление" не е назначение на БСП. Кметът използва споемнаването на областния управител, за да измести дебата от поставения въпрос за незаконосъобразността на някои решения на ОбС.