2 октомври: Златната среда

Хороскоп

01-10-2013, 19:00

Снимка:

Камен Кунчев

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: И пак Уран vs. Плутон

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце във Везни, Луна в Дева

Астрологична картина на деня - 2 октомври
Сряда е ден на Меркурий, а днес Меркурианския принцип ще бъде двойно подчертан от Луната, преминаваща през неговите владения в Дева. Това ще ни даде възможност, стига да поискаме, да въведем повече ред в деловия и личния си график, както и да бъдем по-критични и предпазливи в преценките си. Малко здрав разум сега съвсем не е излишен, но повишената критичност и придридчивост, макар и уместни на работното място, могат да станат опасни в случай, че ги пренесем в личните си взаимоотношения или ги насочим към хора, които не умеят да се справят с раздразнението си и да контролират реакциите си.

Абсолютно необходимо е днес да поддържаме златната среда в емоционалното си състояние и поведение. Денят със сигурност ще отправи множество провокации към психичната ни стабилност, пораждащи крайно противоречиви реакции. Те от своя страна, вероятно ще станат повод и причина за гръмки конфликти, публични скандали, непредпазливи и нелогични действия и постъпки. Бъдете изключително внимателни по време на шофиране и следете не само за собствените си реакции, но и за поведението на останалите участници в движението.

Работа и бизнес
Куп дребни и досадни задължения вероятно ще запълнят работния ни ден и могат дори да го удължат извънредно. Това не бива да става повод за раздразнение, напротив - именно благодарение на тях, ще можем временно да отвлечем вниманието си от по-крупните проблеми, на които и без това сега трудно бихме могли да намерим ефективно решение.

Здраве, хранене и красота
Денят е опасен за здравето и предлага достатъчно предпоставки за обостряне на симптомите на вече възникнали заболявания, както и травми при катастрофи и авари. Бъдете максимално внимателни. В случай че се намирате под психическо или емоционално напрежение, избягвайте шофирането, работа с машини и инструменти и други дейности, които могат да бъдат източник на травми и наранявания поради прибързаност и невнимание.Нервната  система е изключително уязвима, но в случай че можете да си го позволите, не пропускайте да инвестирате в здравето и младостта си с лечебно гладуване. От днес до края на  седмицата, то ще има изключително позитивен ефект върху физическото и психическото ни здраве. А и върху външния вид, защото сега няма опасност свалените килограми бързо да бъдат възстановени.