Сугарев: ГЕРБ избра тактически ход

Андрей Райчев смята, че Бойко Борисов иска да ни остави с чувството, че е паднал случайно и за малко

„ГЕРБ очевидно избира тактическия ход да покаже, че това правителство няма собствено мнозинство и наистина зависи от „Атака”.

Така че това е тактическа стъпка, която не е толкова нелогична”. Това заяви Едвин Сугарев пред Нова, който наскоро приключи гладната си стачка срещу правителството на Пламен Орешарски.

По думите му това не е тактика, която той лично би предприел, ако е на мястото на Бойко Борисов. „Достатъчно е да се провали първият опит за гласуване, а на втория да влязат и да проведат този вот за недоверие, за който имат много сериозни основания. Но това е въпрос на тактика”, поясни още Сугарев.

От своя страна социологът Андрей Райчев коментира поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е опит на Борисов да ни остави с чувството, че той е паднал случайно и за малко. Той продължава с тази груба грешка. Те не влизат в ролята на опозиция, да громят политиката на своите противници. Те седят в хипотезата "ние се сме паднали от власт, ние всеки момент ще се върнем".

Тоест, това е едно почти истерично състояние, в което той поддържа своите поддръжници. Това е страхът, че още един път ще се срине”, категоричен бе Райчев.

Идеята на „Протестна мрежа” да застане зад ГЕРБ като опозиционна партия, Едвин Сугарев коментира така: „Мисля, че такава форма на сътрудничество е безусловно необходима, тъй като това правителство е изключително вредно за България.

Смятам, че това, на което принадлежи политическото бъдеще, е всички срещу сегашната Тройна коалиция. По-нататък нещата вече може да се разграничават”.

Той допълни, че протестиращите не са единни политически. „Тях ги обединява формулата да се спре с тези безобразия”, поясни Сугарев.