Едвин Сугарев: Има заплаха за кариерата, дори и за живота на Цветанов и Борисов

Архив Варна

25-10-2010, 07:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Политически интереси, свързани с БСП, която иска да разклати ГЕРБ и да се върне във властта, вижда бившият депутат и посланик Едвин Сугарев.

Той определи в ефира на БиТиВи сегашната ситуацията като  абсолютно парадоксална. „Човекът с най-висок рейтинг (бел.ред. Цв.Цветанов) е принуден да се оправдава пред човека, посочен за глава на българската мафия, каза Сугарев. Никой не отговаря как Ал. Петров е станал мултимилионер, попита той и отговори веднага - със силово застраховане, рекет, проституция. Сугарев обясни, че по време на управлението на СДС Петров е имал влияние върху партията с помощта на Н. Михайлова, а при БСП той бил лице за контрол и пълнене на политическата каса.

„Днес, без да ми е симпатично това правителство, е по-добро от тройната коалиция. Борисов следва моментния си политически интерес и не го интересува нищо друго - Петров ту е лоялен гражданин, ту мафиот. Едва ли Петров е заинтересован Борисов да стане президент, освен ако не са се разбрали, което макар и малко вероятно, не е невъзможно”, каза Сугарев.

Сугарев вижда заплаха за политическата кариера , а дори и за живота, на Цв. Цветанов и Б. Борисов, тъй като е разклатена основата на парламентарната подкрепа на ГЕРБ и не е изключено да се стигне дотам, „ако нещата се размърдат при Атака, която втърдява позицията си, ако не победят в случая с Ал. Петров”.

Имаше много други хора, които говориха и платиха с живота си за говоренето, обяви Едвин Сугарев. Той припомни казваното от него многократно за огромен натиск от страна на Н. Филчев над прокурора Н. Колев, осмелил се да говори пръв. „Имаше и един варненски прокурор В. Миков, също пращан в разни прокурорски дисципи, но имаше и много журналисти, които говореха, добави той, визирайки "самоубийството" на прокурора.

Според Сугарев вид реабилитация на Н. Филчев е било посланическият му пост в Казахстан, а отдавна е трябвало да е зад решетките за две убийства и един натиск за убийство. „Филчев не беше добре с психическото си здраве и при сривове се е случвало да признае едни или други свои деяния”, обяви той.

Ямболската адвокатка Надежда Василева е била служител на Ал. Петров, осигурявала паричните потоци, нотариални приписвания на имущества с фалшиви документи; смъртта й се е случила по време на среща на главния прокурор с нея, двамата са били в интимни отношения, тогава се е появил златният шанс на Петров да постави Филчев под зависимост. Делото после било засекретено с такава степен, с която се засекретявали дела за националната сигурност на страната.