Сидеров трябва да отговаря защо държи ДПС на власт

Такава политическа криза досега не е имало

Което налага спешни мерки за промяна, а именно- оставка на кабинета и нови избори, коментира Бойко Борисов в Русенско, където е на обиколка заедно със заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов. Според Борисов Волен Сидеров ще отговаря “защо държи ДПС на власт.” , съобщава класа.

По думите му правителството трябва да си подаде оставка, да има нови избори и “вече както ни подреди народът, да седнем и да говорим разумно”. “За тях е важно, каквото и да се случи с държавата, да стане през май, когато са евроизборите, за да може Станишев да се измъкне в Брюксел”, заяви още Борисов.

Тук лидерът на ГЕРБ бърка, защото според източници от ПЕС на Станишев отсега му е отказано прилично място в следвашата Европейска комисия. “Сидеров има редкия шанс, ако се отдръпне от това правителство, действително да направи нещо добро. Независимо от големите обиди, които е сипал към мен, Волен Сидеров е умен мъж.

На Сергей Станишев му остава единствено БСП да е в ролята на дама, като го казвам с извинение към симпатизантите им”, каза още Бойко Борисов. Той коментира и посещението на външния министър Кристиан Вигенин в САЩ. “Когато отиде в САЩ, министър Вигенин е за АЕЦ “Козлодуй”, а когато отиде в Москва, е за АЕЦ “Белене”, коментира Борисов.

По повод на бежанците от Сирия лидерът на ГЕРБ заяви, че това е много важна тема.   “От една страна, ние сме евроатлантически партньори, второ – това, което се случва става неконтролируемо, трето – винаги съм твърдял, че нашата граница е най-добрата граница на ЕС по време на нашето управление, а сега разбирам, че се влиза отляво, отдясно, бежанци, потоци”.

В русенското село Дряновец той участва в тържествен водосвет по случай откриването на реновираната църква “Св. Димитър”, за която ГЕРБ е дарила 5000 лева, а такава сума е била отпусната и от правителството на ГЕРБ. Партията е дарила и 2000 лева за изграждане на система за видеонаблюдение в селото.