Ромите трябва да се върнат в Румъния и България

Политика

24-09-2013, 20:54

Снимка:

ЕПА/БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заради ромите Франция е против приемането ни в Шенген

Франция няма да смекчи политиката си, свързана с ромите

"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", съобщи сайтът Вести.

Това заяви министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс тази сутрин за радио "Франс интер". Той подчерта, че Франция няма да смекчи политиката си, свързана с ромите, съобщава информационният сайт "Атлантико".

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция, отбелязва "Атлантико".

Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс. Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят, заяви в същото предаване Доминик Воане, кмет на Монтрьой.

За Манюел Валс единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери и ромите да бъдат връщани.

Министърът увери, че след премахването на помощта за връщане на имигрантите в родните им страни, имигрантите от ромски произход не се завръщат повече във Франция.