Заради ромите Франция е против приемането ни в Шенген

Животът

20-09-2013, 01:37

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Марин льо Пен призова за мораториум върху Шенген и заплаши, че ще затвори границите

Франция е против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство, докато не бъдат решени проблемите със сигурността, причинявани от техните роми в други страни, заяви френският министър на вътрешните работи Манюел Валс.

Той подчерта, че все още няма решение за приемането на двете страни в Шенген. Националният фронт предупреди, че когато двете страни влязат в Шенгенското пространство, няма да е възможно да бъдат експулсирани ромите, живеещи незаконно във Франция, предаде Нова телевизия.

В сряда в Лил министърът призна, че "има проблеми с ромското население", което живее в незаконни катуни. Представителите на тези общности често извършват престъпления и се занимават с просия. Той подчерта, че през последните месеци са били разформировани много такива катуни и намекна, че може да се вземат още подобни мерки, както и да се експулсират със самолети стотина техни обитатели. Министърът подчерта, че чувството за несигурност във Франция е нещо реално. "Има взрив на кражбите в градовете, но също така и в селските райони, където хората не са свикнали да стават свидетели на тези явления. Това е дело на хора, идващи от Източна Европа и сеещи страх", добави Валс.