Питат експерти хладнокръвно ли е убита хубавата Мария

Крими

19-09-2013, 06:10

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

25 години решетки и 170 хил. лв. кръвнина за убиеца на хубавата Мария

Бащата на убитата не пристигна в Бургас, процесът пропусна и приятелят й Симеон Куминков, който също пострада при нападението

30-годишният Михаил Менашки, който на първа инстанция получи 25 г. затвор за убийството на Мария Златанова, обжалва присъдата си вчера пред Бургаския апелативен съд.

В  залата бяха родителите му Красимир и Данка, които са конституирани като граждански защитници, пише в. "24 часа".

Бащата на убитата Мария не пристигна в Бургас, процесът пропусна и приятелят й Симеон Куминков, който също пострада при нападението.

Допълнителни въпроси към вещите лица по две от експертизите поискаха адвокатите на Менашки - Станко Кралев и Росен Кожухаров.
Според тях за пълно изясняване на престъплението са необходими още питания по психолого-психиатричната и съдебно-медицинската експертиза.

Защитата поиска това и на първа инстанция, но тогава съдът отказа. Вчера прокурор Жанет Красимирова пледира, че допълнителни експертизи не са необходими. Съдебният състав, председателстван от Георги Кошничаров обаче определи в 3-дневен срок адвокатите да представят още въпроси към вещите лица в писмен вид и отложи делото за 21 октомври.

Мария Златанова, управител на откритите барове в хотел "Гларус" в Слънчев бряг, бе убита в нощта срещу 3 септември м.г. Тя е била причакана от бившия полицай Мешашки и нападната в момента, в който се е качила в джипа на приятеля си Симеон. Той й нанесъл 7 удара с нож, единият от които - фатален.

"Ударът, причинил смъртоносното нараняване, е нанесен със значителна сила, предвид прерязването на гръдната кост. Нараняванията са причинени по особено жесток начин, съобразявайки броя и морфологичната им характеристика. Златанова е била в състояние да възприема заобикалящата я действителност и да осъзнава какво се случва с нея", се посочва в съдебните мотиви.

Според защитата обаче убийството не е било извършено хладнокръвно, с предумисъл и по особено жесток начин. Адвокатати ще се опитат да докажат това, поставяйки допълнителни въпроси на вещите лица.