25 години решетки и 170 хил. лв. кръвнина за убиеца на хубавата Мария

Михаил Менашки я ликвидирал по особено жесток и мъчителен начин, обяви съдия Стефан Стойков

Общо 25 години затвор, при първоначален строг режим на изтърпяване, получи Михаил Менашки за бруталното убийство на 30-годишната Мария Златанова от Самоков. Той ще трябва да заплати общо 170 хил. лв обещетения, както и направените по делото разноски на всяка една от страните.

Бургаският окръжен съд произнесе присъдата си точно в 15 часа днес, като намери Менашки виновен и за трите повдигнати от прокуратурата обвинения - умишлено убийство, нанасяне на средна телесна повреда на Симеон Куминкков и незаконно притежание на боеприпаси.

Според съда убийството е извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин.

"Законът обаче е поставил рамка, в която трябва да се движим. Той забранява да му дадем доживотен затвор в условията на съкратено съдебно следствие", заяви след произнасянето на присъдата си председателят на съдебния състав Стефан Стойков.

По думите на магистрата присъдата е редуцирана в съответствие със закона, като максималната, която той предвижда при това положение е 30 години.

"Нямаше как да не вземем предвид чистото съдебно минало на обвиняемия, както и младата му възраст", допълни съдия Стойков.

Магистратите определиха 150 хил. лв. кръвнина за бащата на Мария - Максим, който обаче днес не бе в съдебната зала. Близки до семейството разкриха, че след вчерашното заседание почерненият родител се почувствал зле. Приели са го по спешност в болница с възпалена язва и към момента е във Втора Хирургия на МБАЛ-Бургас.

Съдът намери искът на Симеон Куминков от 50 хил. лв. за недоказан в пълният му размер и отсъди на несебърския футболист сумата от 20 хил.лв.

Менашки ще трябва да поеме и всички разходи за адвокати на страните в процеса, както и държавни такси в размер на над 10 хил. лв.

Решението на Окръжния съд може да бъде обжалвано в законовия 15-дневен срок.