19 септември: Пълнолуние в Риби - истина или предизвикателство

Хороскоп

18-09-2013, 18:08

Снимка:

Caters News Agency

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

18 септември : Трезва оценка

Слънце в Дева, Луна в Риби, Пълнолуние 14,12ч.


Четвъртък е денят на Пълнолунието в Риби, което настъпва в 14,12ч. Това налага през този ден, да бъдем максимално внимателни към знаците на съдбата за да можем да видим и чуем, онова което до момента не сме осъзнавали или просто е било скрито от нас. Опозицията между Слънцето и Луната по оста Дева -Риби ще покаже и противоречията между желания, мечти и идеи, и тяхната практическа реализация и би могла да бъде много полезна в процеса на разграничаване на реалността от илюзията.

Това пълнолуние ще се развие на фона на напрегнатата обстановка обусловена контакта между Венера и Сатурн и конфликта между Меркурий и Юпитер. Венера и Сатурн са на годишна среща, която този път е малко по-съдбовна заради присъствието на Северния възел на Луната. За нея вече говорихме, а Пълнолунието ще направи усещанията, които тя провокира по-осезаеми. Това налага и необходимостта да държим под контрол страстите и пристрастията си и подсказва, че сдържаността ще ни помогне да избегнем грешки и недоразумения с негативни последствия.

Юпитер и Меркурий пък влизат в състава на по-мащабната конфигурация включваща героите на епохата Уран и Плутон, като всички заедно образуват голям кръст на небето, често създаващ огромен натиск и напрежение. Нереалистични идеи и планове и твърде голяма нервност и припряност ще създават пречки в развитието на делата ни. Конфликтния обмен ще създава и трудности в общуването между колеги и партньори, което ще се отрази негативно както на деловите, така и на личните взаимоотношения. Опасностите и грешките които можем да допуснем, са свързани най-вече с излишен оптимизъм, мотивиращ необмислени постъпки. Проблемите могат да възникнат както поради надценяване на личните възможности и наличните перспективи, така и заради откровена безотговорност и незаинтересованост. Възможен е също непредвиден обрат в установени вече взаимоотношения или неочаквани известия, които коренно могат да променят текущата ситуация. А конфликти, възникнали по незначителни причини или почти на шега, да доведат до радикална промяна в отношенията. Налага се да бъдем изключително внимателни и по време на шофиране и да следим не само своето поведение и реакции, но и тези на останалите участници в движението, които могат да бъдат доста объркани и нелогични.

Пълнолунието разширява и придава мащабност на всичко, а сега и без това ще бъдем склонни към широки жестове и лесно ще се увличаме по мащабни перспективи, без значение доколко обосновани са те. Изкусителни предложения могат да изискват крупни инвестиции и съответно да доведат и до крупни загуби. Необходимо е внимателно и критично отношение към всяка информация, постъпваща към нас в този период, тъй като тя може да се окаже твърде преувеличена и оптимистична. Най-добре да не взимаме окончателни решения и да не се поддаваме на съблазните на изгодните предложения, докато не те не бъдат проверени и добре разчетени.

Вероятно денят ще донесе и разочарования породени от неоправдани очаквания. Мъдро би било да ги приемем с благодарност, тъй като благодарение на тях ще можем да осъзнаем с какво и с кого си имаме работа, да се освободим от илюзиите и да си съставим реалистична преценка за базата, с която разполагаме и чрез която можем да развиваме себе си и своите планове от тук нататък. Въпреки съпътставщите неудобства, в дългосрочен план, това ще се окаже ценен опит.
Успех!